Puslapiai

2011-12-15

Penki batukai kūdikiui


Istorija prasidėjo praeitą savaitę, kai mano draugei gimė berniukas ir man atsirado kažkoks keistas, didelis noras numegzti tam mažam žmogučiui batukus. Na, kad būtų šilta, jei netyčia apsilankytų žiema pas mus :)
Iš tiesų aš nelabai mėgstu mažus vaikus, o kūdikių iki trijų mėnesiu iš vis bijau. Tad viskas kas susiję su jais man yra labai neaišku, keista ir svetima. Tad ir iki mezgimo mažyliams aš dar nesuaugau.
Bet noras megzt vaikiškus batukus buvo užėjęs net du kartus :)

Pirmas kartas buvo vasarą, kai netyčia buvau radusi vieną batukų aprašymą. Jie man pasirodė labai mieli ir aš užsidegiau tokius kam nors numegzt. Pradėt pradėjau, bet neturėjau kantrybės pabaigti, nes mosuoti penkiais virbalais kartais mane erzina. Taigi, nors buvau prisižadėjus Vaidai padovanot jos Matukui batukus, iki šiol stalčiuje guli tas vienišas ant keturių virbalų pamautas mezginukas... [nors šiaip vis žadu jį pabaigt].

Antrą kartą noras megzt vaikiškus batukus užėjo praeitą savaitę, kai gimė mažasis Mykolas. Iš tiesų ir šįkart labiausiai įkvėpė tai vienur, tai kitur interneto platybėse nuolat sušmėžuojantis modelis.  Kadangi šie batukai irgi labai mieli ir maži [vadinasi greit numezgami], tai nusprendžiau pabandyti ir aš.
Pirmas batukas
Mezgiau tiksliai pagal aprašymą, nes neturiu jokio supratimo, kokio dydžio yra kūdikio koja. Vadinasi, reikia laikytis instrukcijos. Numezgiau pirmąjį ir puoliau į panika: "oi, koks mažas, tikrai netilps kojyte". Padukas - 6,5 cm ilgio.
Nusiunčiau pažiūrėti Aistei, ji nuramino, kad bus geri, tad pradėjau megzt antrą. Na ką, baigtas antras batukas. Palyginu su pirmuoji ir jie skiriasi kokiais dviem dydžiais :) Padukas - 8,2 cm.
Vėl panika, bet Edvinas ramina: "megzk trečią ir kažkurie du bus vienodi, o tada tam likusiam numegsi jo dydį". Na gerai, mezgu trečia ir... gaunasi tarpinis dydis tarp tų dviejų jau turimų (padukas - 7 cm). Nuotraukose nelabai matosi dydžių skirtumas, bet gyvai žiūrint jis akivaizdus. Taigi, dabar turiu tris skirtingų dydžių batukus...

Trys batukai. Deja, skirtingų dydžių :)
Po tokios nesėkmės man sukilo pyktis. Pasakiau sau: "aš įveiksiu tuos batukus" ir pradėjau megzt vėl. Šįkart iš karto abu [kad dydis būtų bent jau panašus:)].
Na štai, dabar turim net penkis batukus: trys skirtingi, du vienodi :)


Batukų armija
Jie gavosi gal kiek didesni, ne 1 mėnesio kūdikiui, na bet kaip sakoma "bus gerai, ant išaugimo" :) Dydis priklauso ir nuo siūlų. Žali buvo šiek tiek storesni nei mėlyni. Padukas gavosi 8 cm.





Techniniai duomenys :)
Siūlai. Žali - 100 % vilna, mėlyni - pusvilnė.
Sunaudota: žalių - 14 g, mėlynų - 6 g. + 22 g trims batukams
Virbalų Nr. 3,5 


7 komentarai:

  1. labai :) pabandyk ir tu penkis numegzt :))))

    AtsakytiPanaikinti
  2. kokia tu saunuole, Agne! ir uzsispyrusi tokia, su batukais kovoti ;) o tas uzsispyrimo jausmas, kad as tai iveiksiu, labai ir man pazistamas :) zuvytes gi mes abi :) karta net is amerikietisko puslapio nupirkau kepures aprasyma, nes niekaip nesugalvojau, kaip tas kepurytes virsus taip lygiai numegztas ir mane tai erzino be galo. tai dabar mezgu pagal amerikietiskus aprasymus :) o del batuku tai be galo zavus ir grazus jie, o ir del dydzio nesikrimsk per daug - sverbiausia juk jog is meiles megzti - tai juk mazyliams svarbiausia, o ne kokie poros cm skirtumai ;) sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vaida, o gal tu išduosi kokio dydžio dabar Matuko koja? Kad žinot į kurią aš čia pusę nukrypau su tais dydžiais

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pamatuosiu Matuko koja ryt, kai atsikeles bus :) bet cia kaip suprantu labai individualiai su tom kojom tiek mazyliams, tiek ir suaugusiems.. Matuko koja gan didele pagal tinkamo dydzio drabuzelius, maniskes kojines, kurias buvau numezgus jau dabar per mazos :) ech, ka darysi...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Įtariu, kad šios istorijos kaltininkas yra mūsų Mykolas:) Anot mano sesės: "daug bačiukų mačiau, bet tokių nuostabių - dar neteko":) Aciu tau Agne:). Manau, kad pradėjusi "karjerą" nuo kūdikių batukų mezgimo, palaipsniui pereisi prie motinystės:), o tada batukų dydis nebus problema, nes turėsi savo modeliuką:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Taip taip, tavo Mykolas :) Džiaugiuosi, kad patiko :)

    AtsakytiPanaikinti