Puslapiai

2011-12-29

Siūlų kamuoliukų sargas


Turintys bent vieną katę, turėtų mane suprasti, kad kartais megzti būna labai sunku. Nes gyvūnai labai mėgsta "pagelbėti": išvynioti siūlus, pavolioti juos ant žemės, pakramtyti, pasitrinti ir t.t.

Jei siūlas margas, gal ir nieko, bet tamsūs siūlai labai aplimpa gyvūnų plaukeliais. Aišku, gal mezginys nuo to tampa tik šiltesnis ir įdomesnis, bet man nelabai patinka ir ilgai vargstu bandydama tuos plaukus išrankioti. Jei siūlas baltas, tai dar blogiau, nes tokius reikia itin saugoti, kad liktų balti, o ne su visokiais kačiuku, šuniukų ir žmonių plaukų pagražinimais. Dėl šių priežasčių jau seniai mąsčiau apie kažkokią siūlų apsaugą. Ir radau va čia, bet buvo gaila pinigų, o ir informacijos beveik jokios: nei koks dydis, nei komentarų ar naudingas...
Tada užsiprašiau vieno Kalėdų senelio tokios dovanos, bet jis nusprendė, kad tokio daikto nedovanos...

O vakar, visai netyčia, vienoj keistoj parduotuvėje aptikau tokį patį  siūlų kamuolio laikiklį, tik daugiau nei du kartus pigesnį ir aišku nusipirkau.

Telpa vienas matkelis siūlų. Tingėjau sukti į kamuoliuką, tai sudėjau taip.


Manau visai patogus daiktas. gali neštis kaip rankinuką, gali įsimesti į krepšį, gali palikti ant stalo ir erzinti katinus :)

Beje, dar viena dėžutė liko. Jei kam reikia, galėsiu išduoti kur ir už kiek pirkau.


10 komentarų:

  1. Vilniaus g. parduotuvėje "Blusiukas"

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš turiu tokią, kaip kasiulai parduoda. Tik daug seniau nusipirkau "Verpaluose". Bet nelabai patiko, dabar kažkur mėtosi (nežinojau, kad kažkam reikia...) - man ne visi siūlai telpa.

    AtsakytiPanaikinti
  3. tai man atrodo čia ir bus tas pats kaip iš kasiulai. Įtariu kažkas nenaudojo ir nunešė į tą parduotuvę parduot. Tai aš ir pataikiau :)
    O šiaip ir man ne visi siūlai telpa, tik mažesni kamuoliukai.
    Bet vistiek manau pravers, ypač kai reikia, kad mezginys neprisiveltų kačių plaukų :) Nes maniškiai labai megsta pasitrinti ir pažaisti su siūlais...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Seniai seniai, kai dar gyveno milžinai, tokį turėjo mano močiutė :P Tik naudojo ji ne apsaugai nuo katinų, o:
    1. Virvukė buvo tokio ilgio, kad galėtum tą dėkliuką patogiai po kaklu pasikabinti (na kamuoliukas niekur nenusiridena ir pan.)
    2. Moterys tokius Palangoje į pliažą nešdavosi (apsauga nuo smėlio), kadangi per atostogos pajūryje nenusimegzti naujo megztinio buvo visiškas nelygis ;)
    Beje dėkliukas buvo apvalus, tokiaaam dideliam siūlų kamuoliui pritaikytas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. :) nu va, o niekad nieko man nepasakojai. gi taip įdomu :)
    o dideliam siūlų kamuoliui iš vis būt gerai turėt. nes šitas gan nedidukas...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na va, išbandžiau šitą daiktą ir nusprendžiau, kad vis dėlto jis šiek tiek per mažas patogiam naudojimui...

    AtsakytiPanaikinti
  7. O nepatogiau isimesti i krepsi, puoda ar kazka pan.? arba panaudota nuo kavos ar kazko kito dezute, praduri skyle dangtelyje ir turi. Gerai sake, tas, kuris nusprende sito daikto nepadovanot, kam tos plastmases :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. kai įsimetu į bliūdą, katinai įsigudrina pavogt :)
    o dėl kavos dėžutįs, tai visai gera mintis. reikės pasidaryt :)))

    AtsakytiPanaikinti