Puslapiai

2012-04-02

Siuntinys iš Islandijos

islandiski siulai
Na kaip Jums baltas pavasaris? :) Patinka sugrįžusi žiema? Man šįryt visai smagu buvo pabraidyti po baltutėles sniego pusnis... ir prisimint ne taip jau seniai gautą Islandišką siuntinį.
Jau turbūt esu ne kartą minėjus, kad man labai patinka siūlai. Turbūt dėl to jų pas mane ne mažėja, o tik daugėja. Kartais man užtenka į juos tiesiog pasižiūrėti ir būna taip gera ir smagu visą dieną... Ypač nuo skirtingų spalvų. Ir dar labai svarbu juos liesti, taip pat kaip uostyti maistą (tiesa, ir siūlus mėgstu pauostyt :)).
Nors šiais metais aš laikausi siūlų dietos ir bandau bent kažkiek sumažinti jų atsargas, tačiau prieš gimtadienį leidau sau "nusidėti". Jau seniai norėjau pabandyti megzti iš islandiškos vilnos, bet niekur nemačiau jos pirkt. Vieną ankstų šeštadienio rytą, kai normalūs žmonės miegojo, aš naršiau internete. Ir man šovė labai protinga mintis: "juk galiu siūlų užsisakyt internetu". Taip ir padariau. Nors iš tiesų buvo labai baisu :) Nes internetu perku dažniausiai tik iš lietuviškų puslapių, tai turėjau mažai praktikos. Be to, nebuvau girdėjus jokių atsiliepimų apie siuntimą, prekes ir pan. Bet surizikavau. Galvoju: "reikia pasidovanot sau dovaną gimtadienio proga" (nors tada iki gimtadienio dar daugiau nei mėnuo buvo likęs).
Pradėjau rinktis siūlus, tai gavosi taip, kad noriu šitų, ir šitų, ir  va dar tų noriu. Kai pamačiau krepšelio kainą, teko gerokai pamažinti prekių skaičių :) Pasirinkau trijų skirtingų rūšių siūlus, kad sužinočiau, kurie man labiausiai patinka, ir užsisakiau. Siuntimui nusprendžiau pataupyti, tai mano siūlai turėjo atkeliauti po 4 - 6 savaičių. Pagalvojau, kad nieko čia tokio šiek tiek ilgiau palaukt, svarbiausia, kad iš vis ateitų :) 
Pasiskaičiavau, kad kovo pabaigoje jie turėtų jau būti Lietuvoje. Bet vistiek labai jų laukiau. Vieną dieną dar užsukusi į MZ, pasipasakojau, kad užsisakiau ir kad taip ilgai reikės laukti. O juk dar tik vasario pabaiga buvo...
Priešpaskutinę vasario dieną pašto dėžutėje radau lapelį iš pašto, bet labai tingėjau eiti, nes pagalvojau, kad bus vėl koks nors laiškas iš draudimo ar banko, kuriuos turi įteikti į rankas. Pasidėjau tą lapuką ir pagalvojau, kad nueisiu kada nors prie progos, kai reikės išsiųsti kitus laiškus. Po kokių dar trijų dienų, man matyt prašviesėjo protas ir sukirbėjo mažytė viltis: "o gal čia islandiška vilna jau atkeliavo?..."
islandiski siulaiLabai juokinga, bet penktadienio vakarą, grižus namo po darbo, lėkiau į paštą. Buvo beveik 22 valanda, bet mane pagavo toks smalsumas, kad nei skaudančios kojos, nei vėlyvas metas manęs nesustabdė. Ir dideliam mano džiaugsmui, paštininkė padavė man ne kokį voką, o dėžę ! Ir aš jau žinojau kas joje guli. 
Grįžus namo išpakavau kaip didžiausią dovaną, uosčiau, čiupinėjau, tampiau siūlus ir džiaugiausi kaip vaikas. Kitą rytą juos kokią valandą rodžiau draugui, jis buvo irgi priverstas ir uostyt, ir čiupinėt, ir aikčiot kartu su manim :)
Beje, islandiška vilna atkeliavo lygiai po 10 dienų, kai padariau užsakymą :) Taigi, tikrai greitai.
Labai žavios šios "lėkštės" ir siūlas įdomus - plyšta lengvai, bet sako, kad megzt nesunku. Reiks išbandyt, gal kitai žiemai gims koks šiltas, minkštas ir švelnus megztukas :)


Čia užsisakiau pažiūrėt spalvas, nors draugė sakė nesuprantantį, ką aš darysiu su tiek skirtingų siūlų, kai jų tik po vieną kamuoliuką, bet aš manau, kad pirštinėms labai tiks :) Man įspūdingiausia spalva - ryžai ruda. Gal nuotraukoj ir nesimato, bet šiaip ji labai labai efektinga. Nors ir kiti siūlai labai gražiai nudažyti.
Ir liesti juos be proto įdomu- šie siūlai šiugžda. Aprašyt nemoku, reikia paliesti :)
Kažkokio ypatingo kvapo jie neturi (ne taip kaip Farerų salų vilna :) ).
islandiska vilna


Dar nieko iš jų nemezgiau, tik grožiuosi ir žaviuosi :) Bet jei žiema laikysis ir toliau, tai teks megzt kažką šilto, šiugždančio ir spalvoto...
Siūlus siunčiausi iš čia :)

p.s. o štai ką radau šį rytą. Augintiniai paruošė staigmeną :) Nežinau kaip pavyks išnarplioti, nes siūlas labai plyšta.... Ir kvapą, bent jau tie siūlai-lėkštės, tikrai turi :)

islandiska vilna



23 komentarai:

  1. ooo, net pavydukas suėmė :)
    jei ne paslaptis, iš kokio puslapėlio pirkote ir kiek maždaug kainavo patys siūlai ir siuntimas? :)
    beje, jei gerai pamenu, tai islandiškos vilnos lyg ir teko matyti parduotuvėje Prisma :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o kada matei Prismoj? nes aš ten suomiškos tik esu mačius, būtų įdomu pasižiūrėt ar tokia pati, bent jau pačiupinėt :)

      Panaikinti
    2. Prismoj mačiau truputuką seniau, berods gal rudenį... čia kažkada kai buvo 40 procentų nuolaida siūlams :) LABAI gali būti kad ten buvo suomiška vilna :) nelabai gerai pamenu, tik kad ten buvo vilna, šiurkštoka tokia, didelėm sruogom, po 250 g. lyg ir, tokių natūralių spalvyčių - pilka, ta tokia balta kaimiška :)

      Panaikinti
    3. na aš ir nesiginčysiu, nes gali būti, kad pražiūrėjau, bet pagal pasakojimą, tai panašu į suomišką :) aš irgi per išpardavimą mačiau, bet nepirkau, nes tingėjau eilėse stovėt :)

      Panaikinti
    4. aš tai tikslingai tuo tikslu vykau vakarop, gal 1 val prieš užsarymą :D tai eilių nebuvo, o ir prie siūlų tuštuma, nes jie niekam neįdomūs :D (ale ir yra gi nesusipratusių žmonių :D)
      Tai nuolaidos neblogos visai :D tai tų kamuoliuką, tai tų kamuoliuką, taip ir auga kalnai namie :D

      Panaikinti
    5. ech, aš per anksti buvau nuvažiavus, kitais metais reiks daryt išvadas :) ir bėgt tik siūlų pažiūrėt, jei jau jie tokie neįdomūs kitiems :)

      Panaikinti
    6. Klausykit, o kada tos nuolaidos būna? Man Prisma nelabai pakeliui, bet pasižiūrėti, ko ten yra, būtų galima ir išsukti iš kelio...

      Panaikinti
    7. būna kažkada gruodžio mėnesį :) visos prekės už pusę kainos ir būna labai labai baisu dėl žmonių kiekio, tuščių lentynų, ir baisingų eilių :) kai kitąmet bus, jei nepamiršiu ir tau parašysiu :)

      Panaikinti
  2. Skaitydama ruošiausi rašyti komentarą, kad ačiū už parduotuvės nuorodą, asmagu, kad taip greitai atsiuntė. O baigiau skaityti įrašą ir pasijutau kaip vaikas, kuriam parodė saldainį ir nedavė...
    Iš tikrųjų tai smagu, kad taip greitai atėjo siūlai, įdomu, kokie bus įspūdžiai. Mane pačią labai gundo tie knatiniai siūlai, norėčiau ir pati išbandyti. Tad būčiau dėkinga, jeigu parašytum, kur pirkai siūlus.
    Aš pati panašių siūlų nusipirkau Kaziuky, Skriaudžių verpyklos atstovai pardavinėjo. galvoju pabandyti numegzti pirštines, tada jas suvelti ir pasiuvinėti. O po to bus smalsu islandišką išbandyti ir palyginti (nes jeigu paaiškėtų, kad lietuviški tikrai yra panašūs, tai jų kilogramo kaina buvo apie 20-25 litus).

    AtsakytiPanaikinti
  3. na visai žiopla :) buvau įsitikinus, kad nuorodą esu įdėjus :) atsiprašau, dabar tikrai įdėjau pačiam teksto gale. Kainas matysit puslapyje. Aišku, jos didesnės nei Skriaudžių vilnos. Bet ir man smalsu būtų palygint... Kai ką nors numegsiu - papasakosiu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Akivaizdu, kad augintiniams siūlai patiko...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip taip, jiems siūlai labai patinka. visiems trims. o man tas jų žaidimas labai nepatinka :)

      Panaikinti
  5. Žiūriu, kadangi žiema užsilaikė, tai ir dieta neina į progresą :)
    O man tokie išardyti kamuoliukai būdavo po vaiko...ojjj vargas juos susukti, po n-tojo tokio kamuoliuko, jau tikrai saugau tuos siūlus :)
    Įdomus buvo interviu su I. Dovydėnaite, kuri turi šuniuką, tai jis jau žino vieną pagrindinę namų taisyklę - šiukštu neliesti siūlų! :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip taip, turbūt čia viskas dėl žiemos :)))
      skaičiau aš tą jos interviu kažkada, tai man labai smalsu, kai jie tą šunį išmokino neliest siūlų. galėtų pasidalint patirtim :)
      šiaip aš jau irgi stengiuos saugot siūlus, bet šįkart sugebėjo atsidaryt dėžę, tiksliau pro jos plyšį bandė ištraukt, tai rezultatą pačios matot :) trys - jau gauja, nieko nepadarysi :)

      Panaikinti
    2. Oho kiek daug kačių, man bent vienos reiktų, nes pelės jau miegoti neduoda :)
      Mano vaikas tai kažkaip jau irgi žino, kad siūlų negalima liesti, jei randa, kur nesaugiai padėtą, tai tuoj pat man neša ir būna labai laiminga dėl to :D

      Panaikinti
    3. katės tik dvi :) ir vienas šuo :)

      Panaikinti
    4. Tai jau kaime nepražūsit:))

      Panaikinti
    5. tikiuosi :) nors gal jie to kaimo bijos :) vienas katinas bailys, o šuo - ilgaplaukis, tai vienos bėdos su kailiu :) bet pirmiausiai kaimą rast reikia, tada žiūrėsim :)

      Panaikinti
    6. Pasigyriau ir jau radau savo medvilninius siūlus sujauktus :D

      Panaikinti
  6. Nesmagu, bet nėr didelė bėda, tas augintinių darbelis... Šie siūlai kaip greit nutrūksta, taip ir sulimpa. Tiesiog kurį laiką teks pačiai nuolat lipinti mezgant tą raizgalynę, bet susimegs be jokių atliekų ir jokių mazgų. Labai aš tą kompaniją suprantu...;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nemaniau, kad siuntų gabenimas taip greitai vyksta. Per 10 dienų atkeliavo iš Islandijos. Manau, kad ir man reikės iš užsienio kokų siūlų užsisakyti, nes ten jų tiek daug gražių ir įvairių.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nebuvo jokių problemų su siuntiniu? Man kažkodėl su tarptautinėmis siuntomis vis kokių problemų iškyla :/ net siuntu paieska nepadeda atrasti siuntinio.

    AtsakytiPanaikinti
  9. labai smagu gauti dovanas iš užsienio, aš stengiuosi palepinti gimines kurios gyvena Vokietijoje dovanom iš Lietuvos, sudedu į dėžę ir siunčiu kurjeriu per skubiossiuntos.lt. tikiuosi jie visada taip džiaugiasi, kaip jūs

    AtsakytiPanaikinti