Puslapiai

2012-05-11

February Lady Sweater pradžia

mezgu_nuo_virsaus_reglanas
Man labai patinka ką nors pradėti daryti, bet tikrai ne visuomet užtenka kantrybės pabaigti... Tikiuosi, kad šįsyk taip nenutiks :) 
Jau seniai knietėjo išbandyti BabyAlpaca Silk siūlus ir pagaliau atėjo jų eilė. Valio valio !
Turbūt esu labai nedrausminga: pati pasiūliau megzti kartu, o neparašau nei kas dalyvauja, nei kaip sekasi :) Bandau taisytis.


Dalyviai:
Aš 
Agnė (turėjo apsispręsti)
JUICYKNITS (taip pat turėjo apsispręst)
Craftzone
ir... gal yra daugiau? :)
Planavome pradėti: gegužės 4, bet manau dauguma pradeda vėliau :)
Planuojam baigti: birželio 8 d. 

Aš jau pradėjau (matosi nuotraukoj :) ). Mano siūlai plonesni, nei originaliame megztuko aprašyme, tad man teko persiskaičiuoti. Užsidėjau 157 akis ir jas išdalinau procentais:
po 18 % kiekvienai priekio pusei (28 ir 29 akys), po 14 % rankovėms (22 akys), 36 % nugarai (56 akys), susidėjau žymeklius ir pradėjau didinti.
Numezgusi maždaug tiek, kiek matosi nuotraukoje, pasimatavau ir supratau, kad mano iškirptė bus gan uždara, maždaug iki kaklo duobutės. Na, bet tikėtina, kad mezginys pasitemps išplovus, tad tikėtina, kad ir iškirptė taps didesnė.
Dar turbūt padariau klaidą dėl sagų (dar jų neturiu). Nusprendžiau, kad bus mažytės ir todėl sagų skylutės turi būti ne per daug nutolusios viena nuo kitos, tai jau šiuo metu turėtų būti 4 sagos... Tad nežinau kiek iš viso jų man prireiks.
Daugiau lyg nieko ypatingo, nes rašto kol kas nėra, tik viena blogybė - mezgasi neįtikėtinai lėtai, siūlas plonas, akys kartais slysta, tad tenka labiau įtempt ir man vėl skauda pirštus... Tad nežinau ar tikrai man pavyks greitai nusimegzt :)


12 komentarų:

  1. Smagus modelis (kaip tik dabar įsitaisiau prie kompiuterio apsivilkus savąjį variantą). Bjauriausia - numegzti iki kiauraraščio, paskui jau smagiau eisis. O sagas labai patariu pirkt jau numezgus (ar pamezgus gerą gabalą), tada geriau matosi, kas tinka, kas ne
    Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o kaip smagu :) man ir pasirodė, kad neįdomiausia dalis iki kiauraraščio, o toliau šiek tiek įdomiau. nors man vistiek lėtokai einasi, gal dėl siūlų slidumo...
      o sagas tikrai pirksiu tik pabaigusi, nes čia reikės ypatingų :)

      Panaikinti
  2. Mezgu su 4,5 nr.virbalais. Apmečiau 99 akis, bet mezgu pagal XS aprašymą. Oj, baisu, bet jau laukiu tos kiauraraščių dalies, nes tada tikiuosi žinosiu, ar reikės ardyti ar ne. Iki jos beliko tik atskirti rankoves ir jau būsiu ten :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jau pradėjau kiauraraštį ir jau pridariau klaidų! Todėl nusprendžiau pasižymėti kas 7tą akį, darbas bus spartesnis...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dar norėjau pasitikslinti, aš kiauraraščių raštą pradėjau iš išvirkščiosios pusės, na ten kur prasideda skylės sagoms, ar ir jums taip buvo?

    AtsakytiPanaikinti
  5. hm, man atrodo aš pradėjau nuo gerosios pusės...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Uf.. nors ir smagiai mezgasi, bet nenoriu ardyti :/ galėtų būti toks aparatas - sensorius, kai pajaučia, kad padaryta klaida iškart įspėja:)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aš ir už tokį būčiau, nes man teks ardyt turbūt :( vakare bus aišku...

      Panaikinti
    2. Kokį blogumą nujauti?

      Panaikinti
  7. Ir aš norėčiau prisijunti...
    Neturiu asmeninio blogo, tai galiu dėti į "Ravelry"
    Sonata

    AtsakytiPanaikinti