Puslapiai

2012-05-08

Vasaros šauklys linas

Linas man asocijuojasi su vasara ir Lietuva. Iš vaikystės puikiai pamenu mamos nertas linines palaidines, sijonus, servetėles... Tada man jie atrodė tokie fui fui, bet tik dabar suprantu kiek ten daug darbo būdavo įdėta. Bet ne apie tai norėjau parašyt. Nuo pat vaikystės linas man vienas iš nemaloniausių ir negražiausių siūlų. Ir tik kai pernai ar užpernai Mezgimo zonoje pamačiau visą spalvų paletę, tai nuomonę šiek tiek pakeičiau.
Dar labiau ji pasikeitė, kai vis pamatydavau kokį nors lininį mezginį, kuris atrodydavo puikiai ir būdavo labai tolimas mano vaikystės prisiminimams.
lininiai siulaiTaip kilo noras išbandyti liną pačiai. Pirmiausiai gimė skara. Man jos reikėjo sesės vestuvėms, nes bijojau, kad su suknele vakare gali būti vėsu, tad visai malonu būtų kažkuo apsigobti pečius.
Pirkau šviesius siūlus ir planavau juos dažyti ir tada megzti, bet Sonata pasiūlė dažyti jau numegztą skarą. Mintis labai patiko, nes galima išgauti dar įdomesnių dalykų, bet liko taip ir neįgyvendinta... Nors dažų turiu, bet dažyt niekaip nedrįstu :) Gal kada nors... Kol kas ji tokia beveik balta, bet man labai patinkanti. 

lininiai mezginiai

linas kiaurarastis

megzta linines skaraskaros schema


lininiai siulai kiaurarastis

Modelis: Fylleryd
Siūlai: linas, sunaudota 155 g. 


14 komentarų:

  1. Aš ne tik mačiau šį modelį, bet pati mezgiau. O pamačiau nuotraukas ir išsižiojau!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai graži skara :) Ir ant lino kaip piešinys išryškėja.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skara-Jėga. Linas puikiai išryškina faktūrą. Labai gražu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. atrodo fantastiškai... o lietuviškas linas vis labiau tampa mano favoritu. Ir tiek spalvų, ir atrodo puikiai, ir dėvisi smagiai...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš tikro, dar tuo pačiu ir vasara gali būti ilgesnė :))) Man dar labai patinka verpaluose rastas siūlas - lino, bambuko ir šilko derinys :)

      Panaikinti
  5. Vaida, man irgi, kuo toliau, tuo labiau jis patinka. Dabar vėl kažką noriu iš jo megzt :)
    MK, bandei ta derinuką?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Wow, wow, wow... Nejaugi būčiau pražiopsojusi tokią nuostabią skarą, kurią pamačius gali stovėt išsižiojus. Iš susižavėjimo neturiu žodžių :))))) Šaunuolė

    Turiu tuo pačiu techninį klausimuką: kokio storio virbalais mezgei? Ir ar kaip nors minkštinat lininius siūlus? Nes man mezginys toks truputį kietokas iš lino pasirodė. Žinau, kad nešiojant linas minkštėja, bet skara nėra tas gaminys, kurį dažnai skalbtumei, kad pakankamai greit pajusum jo suminkštėjimą.

    AtsakytiPanaikinti
  7. ačiū :)
    mezgiau atrodo 3,5 nr virbalais. siūlų neminkštinu, čia juk tokia jų specifika ;) bet kai skarai nemanau, kad reikia. bent manęs neerzino tas kietumas, be to čia daug kiauraraščio. ji man paminkštėjo nešiojant, matyt pamažu trinasi :)
    bet va, dabar mezgiau lygiu raštu kaklą iš lino, tai tikrai kietesnis mezginys. tad manau, kad daug ką reiškia raštas.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Laba, nuostabi skara! Noreciau paklausti kokio storumo siuliuka naudojot- is keliu giju?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Isimylejau sia skara vos tik pamacius :), noreciau ir sau panasaus grozio! Pasirodysiu nekukli, bet gal butu galima sio rasto schemute kaip nors gauti? :

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū :) modelis yra čia: http://www.ravelry.com/patterns/library/fylleryd

      Panaikinti