Puslapiai

2012-09-25

Kaip norėjau daugiau, o gavosi mažiau


raštuotos
Labai laukiau atostogų. Galvojau jau kiek nuveiksiu: perskaitysiu daug knygų, visko primegsiu, žiūrėsiu filmus, miegosiu ilgai ir t.t. Bet... kartais svajonės ir lieka svajonėmis. Atostogos kaime, kur darbas darbą veja, nelabai leido džiaugtis tokiais malonumais kaip mezgimas ar skaitymas. 


Kojines mezgiau iš seniai pirktų ir niekaip nepanaudojamų siūlų. Labai džiaugiausi pagaliau juos pritaikiusi, nes teturėjau vieną kamuoliuką, tad didelio projekto pradėti negalėjau...

kulno_mezgimas

Siūlais šiek tiek nusivyliau, nes perkant jie atrodė gražesni, nei sumezgus. Be to, kiekvienoje kojinėje gavosi bent po du mazgelius, nes... siūlas buvo pradilęs. Tad kokybė neypatinga. Na, bet čia pirkta taip seniai, kai dar nesidomėjau kuo skiriasi siūlų sudėtis, gamintojai ir t.t., o rinkdavausi tik pagal grožį. 
Ir dar labai įdomus dalykas, kad siūlai labai elastingi. Mezgiau plius minus pagal savo koją (nešioju 38 batų dydį), bet įtariu, kad įkištų ir 41 nešiojantys. Tamposi taip, lyg su kokia guma būtų. Labai keista....


lengva_megzti

Kojinės mezgėsi tragiškai ilgai. Po vieną per savaitę. Ne iš tingumo... Iš pradžių labai nebuvo laiko, vis kažką kitką veikdavau, o vakare norėdavosi ne megzti atsisėdus, o tik griūt į lovą ir miegot. Po to susižeidžiau pirštus: vieną prisivėriau su langu, vieną persipjoviau, o dar vieną, tiksliau gabalą rankos nutarkavau su tarką. Tai vaikščiojau savaitę apsilipinusi pleistrais ir subintuota ranka. Tad, kad ir kaip norėjau, su virbalais draugaut neišėjo... :)


vilnoniai_mezginiai

O vėliau, kai rankos šiek tiek apgijo, vėl ėmiausi mezgimo.

Užsimečiau kiek per daug akių, patingėjau ardyt ir pamaniau, kad šįkart megsiu Edvinui. Turės sodyboj šiltas kojines, nes vakarai vėsūs. Didžiam mano nustebimui, jis labai džiaugėsi šia mano mintimi ir labai nekantravo kada aš pabaigsiu. Kol mezgiau antrą kojinę, sėdėjo su viena ir džiūgavo kaip vienai kojai šilta.

Ech... Tik tiek tegalėjau pasakyt, kai ši pora kojinių buvo baigta. Tiesą sakant labai džiaugiausi, nes nelengvai sekėsi jas megzt. Siūlai – seniai dūlėję mano spintoj, gan kieti ir tvirti, ne patys gražiausi, vis laukė savo eilės. Iš jų planavau megzt tapkiukus, bet kažkaip gavosi kojinės.
Tik pirštams buvo menkas malonumas juos narpliot. Be to, neturėjau storesnių virbalų, tad mezgiau su 3,5 numeriu. Jaučiausi, tarsi megzsčiau iš virvės :) Bet kojinės gavosi labai tvirtos ir tankios. Tikiuosi, kad tai prailgins jų nešiojimo laiką.


mezgimas_vyrams

vilnonės_kojinės

Abejas kojines mezgiau nuo pirštų. Reikėtų jau išmokt megzt nuo kitos pusės...

-----
1 kojinės:
Siūlai: Alize Cashmira Fine, 100 % vilna. Mezgiau 2,5 nr virbalais
Sunaudota: 63 g.
Modelis: Nutkin

2 kojinės:
Siūlai: „Vilnelė“, sudėtis: 75 % vilna, 25 % akrilanas.
Sunaudota: 162 g.

6 komentarai:

  1. Vajej, koks grozis, kokios rudeniskos spalvos!!! Man ilgai mezgasi vadinasi 1 kojine per puse metu :) tad tu nesiskusk dar ;) o as net nezinojau, kad ir nuo pirstu kojines galima megzti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na nuo pirštų man mezgasi gan lengvai. kaip jau minėjau, nemoku megzt "normaliai", tai net negaliu palygint, kaip paprasčiau :)

      Panaikinti
  2. Turėsi mane išmokyti nuo pirštų megzt! Aš pagal visokias schemas nieko nesuprantu, o kojinėms paprastai perku du kamuoliukus ir niekad nežinia, kokio ilgio galima jas daryt kai nuo viršaus mezgi ir nenori nei kad liktų siūlų, nei kad pritruktų!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo buvo turiningos atostogos, kad ir neišpildžius visų svajonių :)
    O man įdomu, ką reiškia seniai, čia prieš kiek maždaug metų pirktas? Šiaip įdomu, kokį seniausią kiekvienas turi siūlų kamuoliuką :)) Mano kol kas visi 2011 metų senumo ir tai aš baisiai pergyvenu, kad vis jų neišmezgu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na taip, atostogos tai geros. dirbom nuo ryto iki vakaro, net suplukę... :)))
      seniai pirkti, tai gali būt skirtingai :) bet senesni nei 2 metų gal... šie pirkti gal prieš 3 metus, bet pas save turiu daug senesnių. pvz., mamos jaunystės laikų, tai net nežinau kiek jiems metų, bet tikrai daugiau nei man :)))) O mano pačios išsirinkti seniausi siūlai turbūt yra kokiu 15 m. senumo, likę nuo megztinio.

      Panaikinti