Puslapiai

2012-12-27

Violetiniai lapai

Retai mezgu pagal schemas. Jei ir mezgu, tai dažniausiai vistiek nukrypstu į šoną, pridedu ką nors savo. Taip turbūt yra dėl mano tingėjimo, kuris tikrai nemažas :) Juk reikia skaityti, kartais išsiversti, skaičiuoti akis, sekti aprašymą... O kai mezgi šiaip [iš galvos], viskas vyksta daug greičiau. Bent man taip visad atrodydavo :)

Rudens pabaigoje nebeplanavau pradėti naujų mezginių. Tik pabaigti senuosius, numegzti sugalvotas dovanėles ir tiek. 
Bet netikėtai lapkričio pabaigoje pamačiau pasiūlymą testuoti megztuką ir... susigundžiau. Nors baimės buvo pilnos kelnės: niekada to nedariau, nežinojau ar suprasiu aprašymą, siūlai ploni, tai megsiu lėtai, reikės laikytis visų nurodymų, o kas jei netiks... Na ir dar koks 100 minčių, kurios bandė mane atkalbėt nuo šio reikalo. 
Bet vis vien nusipirkau siūlus, gavau aprašymą, su Anna susitariau, kad pabaigsiu iki gruodžio pabaigos ir pradėjau megzt. Keisčiausia, kad viskas ėjosi labai sklandžiai ir greitai: aprašymas paprastas ir aiškus, raštas lengvas, tad tik mezgi mezgi ir tiek. Megztukas atsirado per 10 dienų (gruodžio pačioj pradžioj), kas dabar man atrodo beveik neįtikėtina. Ir... sunaudojau visai nedaug siūlų - tik 233 g. Tiek ir aprašyme buvo parašyta, bet aš netikėjau :)
Labai smagi patirtis, džiaugiuosi, kad nugalėjau savo tinginį ir dabar mąstau, kad gal net vėl kažką patestuočiau :) O kas nebandėt to daryt, labai rekomenduoju :)






Foto: Sonatos
Siūlai: Aade Lõng
Sunaudota: 233 g.

7 komentarai:

  1. O as patingejau testuoti. Be reikalo, cia toks grozis gavos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o gaila :) tikrai nesudėtingas, bet gražus megztukas :) kitąsyk nepatingėk :)

      Panaikinti
  2. Labai gražu. Sakykite, Agne, o aprašymas buvo lietuvių kalba?
    Aš pabijojau, kad bus anglų kalba.Niekada nesu to dariusi, bet knietėjo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aprašymas buvo anglų kalba, bet man kažkaip gan nesunkiai pavyko jį suprasti ir išsiversti.

      Panaikinti
  3. Po tokių vaizdų ir man kyla noras įsijungti į testuotojų gretas. :-)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Agne, dar karta labai dekoju uz testavima! Taip, aprasymas yra anglu kalba. Darau aprasymus anglu, kaikada ir anglu ir estu kalba. Rasyti triems-kieturiems kalbomis imtu daug laiko. Bet jeigu yra savanoriu, kurie isvestu i lietuviu kalba, man butu labai malonu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. aš išverst nelabai galėčiau, per silpnos mano žinios :))) bet šiaip pagelbėt galiu, jei kas ko nesupras aprašyme, nes jau viską išsiaiškinau :)

    AtsakytiPanaikinti