Puslapiai

2013-07-18

Latviška vilna


Pats pavadinimas išduoda apie ką rašysiu :) Taip taip, šįkart vėl apie siūlus. Jau esu bent kažkiek pabendravusi su įvairių šalių vilna, o vat su latviška susipažinau tik šį pavasarį.
Kaziuko mugėj mano akis labiausiai traukė siūlai, ypač tokie, kurių dar nebuvau čiupinėjus. Vienoj palapinėj pamačiau labai gražiai dažytų sruogų, kažkuo panašių į estišką vilną, bet ten buvo siūlai iš Latvijos. 
latviska vilna

Kelios sruogos aišku atsidūrė ir mano krepšy :) Kažkodėl lentynoj ilgai neužsigulėjo ir ėmiau megzti skarą. Kadangi mezginys buvo kelioninis, reikėjo kažkokio paprasto rašto ir vieno siūlų kamuolio.
Ir skara gavosi tokia paprasta, kažkiek gal net rudeniška, bet šilta šilta...
Pats siūlas man labai gražus dėl savo spalvų ir perėjimų... Bet netapo mano mėgiamiausia vilna, tik tiek kad buvo smagu išbandyti (tiesa, dar laukia viena sruoga, tik plonesnė, tai gal nuomonę pakeisiu). Siūlas - ne pats ploniausias, šiek tiek turintis šiurkštumo ir šieno priemaišų, tad vis tekdavo papešiot :) Bet išplovus viskas susitvarkė. 



knitting shawl


vilnonė skara

skaros aprašymas
Siūlai: latviška vilna
Sunaudota: 200 g.
Modelis: http://www.ravelry.com/patterns/library/june-bunnies-shawl

10 komentarų:

  1. Gražūs siūlai ♥. Aš irgi pora sruogų TOS latviškos vilnos papirkau, man tai visai patiko. nelabai matau skirtumą tarp šios ir estiškos, o kanos skirtumas - diiiiidelis. Na, teisybės dėlei, tai šienuko gal daugiau, bet man labai nekliuvo. Beje, šitą skaros modelį išbandžiau su estiška - paprasta, bet visai tinka margiukams.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na šita, kur aš mezgiau, tai storesnė nei estiška. tai viena nuo to kažkaip kitoks jausmas... bet aš nežinau, dabar jau man ir estiška kažkiek pabodusi :) dar turiu latviškos visai plonytės, tai bus įdomu pasibandyt :) o dėl kainų skirtumo, tai tas tiesa, jis tikrai didžiulis.

      Panaikinti
  2. Graži skara. O išplovus nesimato ir tų nelygumų. Aš latviškos tik augalais dažytos kaziuky pirkau, tokios net nemačiau...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū :) aš pirmiau radau šios siūlus, o tik tada augalais dažytus. tai nusprendžiau, kad tuos kitąmet bandysiu :)

      Panaikinti
  3. O kas gamintojas, jei ne paslaptis. Esu tik iš Ores ir sauleklippan mezgusi, bet jie vienspalviai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nežinau gamintojo :) nebuvo jokios etiketės, o perkant pamiršau paklaust :)

      Panaikinti
  4. Man ir yra tekę pirkti šios vilnos. Bet visų geriausia man lietuviška merino vilna.

    AtsakytiPanaikinti