Puslapiai

2014-02-23

Komplektas



Briedžiukai ir snaigės - labai žiemiškas derinys, tad nors jau beveik pavasaris, kažkaip prisiminiau kai kuriuos Kalėdinius (ir ne tik) mezginius apie kuriuos vis ruošiausi papasakot, bet... kartais mane užvaldo toooks baisus tingulys :) Juk taip sunku susiruošti pradėti rašyti. Būtent - susiruošti, nes po to viskas vyksta labai greitai.

Prieš šventes nusprendžiau, kad šiemet Edvinui ką nors numegsiu. Bet, kai jam dažniausiai niekad nieko nereikėdavo, norėjau, kad tai būtų kažkoks panaudojamas ir reikalingas daiktas. Mąsčiau ir apie kepurę, ir apie kojines, bet nusprendžiau megzti "kaklą". Šį žiemos aksesuarą jis visada nešioja, tik neturėjo megzto. 

Mezgiau slapta, kai jo nebūdavo namuose, ar anksti rytais, slėpiau siūlus ir schemą, kad tik niekaip nesusektų :) Nesusekė. Kai gavo labai džiaugėsi ir buvo tuo pačiu labai juokinga. Nes iš jo gavau siūlų, mezgimo knygą ir virbalus, o iš manęs jis gavo jau numegztą daiktą :)
Blogiausia, kad to kaklo niekaip negalėdavau nufotogtafuoti, vis atidėliojau. Tai turiu vos kelias nuotraukėles, o vėliau jis tą kaklą kažkaip sugebėjo pamest. Neaišku nei kur, nei kaip :) Bet tiesiog namie jo nerandam. Jei pas ką nors palikom, tai maloniai prašom grąžint :)))


Šiaip megzt buvo visai smagu. Gražiai dėliojosi tie paveiksliukai ir kai nuolat keičiasi spalvos, tai atrodo ir darbas greitai vyksta. Bet supratau, kad tokio kaklo daugiau nemegsiu, nes paveiksliuko užsidėjus nebesimato visiškai, tad prasmės žaist nėra. Geriau imti kokį paprastą geometrinį raštą, tai grožio iš jo bus daugiau...

Kaip jau minėjau kažkuriam įraše, tai šiemet Edvinas ne tik, kad užsimanė kad jam ką nors numegsčiau, bet ir pradėjo viską derinti :) Todėl prie kaklo netiko nė viena iš anksčiau megztų kepurių ir teko greitai priderint ir ją. O prie kepurės reikėjo pirštinių ir būtinai pirštuotų, nes "tos bepirštės, tai kažkokia nesąmonė, kiauri pirštų galai išleidžia visą šilumą, o su kumštinėm vairuoti sunku". Pirmiausiai numezgiau kepurę, kuri buvo jam per maža. Nežinau kaip ten man taip pavyko. Kažkodėl tikėjausi, kad po skalbimo ji tempsis, o nepadidėjo nė vienu milimetru :)  O dabar net negaliu nufotografuot, nes neradau tokios mažos galvos.  Antrą numezgiau jau normalią.



Su pirštinėm šiek tiek kankinausi, kai mezgiau pirštus. Labai nemėgstu jų megzt, o dar tas siūlas toks slidus buvo....



Bet smagiausia dalis ta, kad kol mezgiau aš prie kaklo kepurę ir pirštines, atėjo tie didieji šių metų šalčiai. Ir tada greitai greitai turėjau numegzt kažką šilto ir tinkamo tam orui. Tiko net ir kumštinės pirštinės, ir vairuot su jomis jau galėjo :) Taigi šią žiemą visai nemažai komplektukų teko neplanuotai numegzt :)


Siūlai 1 komplekto alpaka, 2 komplekto islandiška vilna
Kaklo modelis
Kepurės modelis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą