Puslapiai

2014-03-13

Paukštukai ir šuniukai

Šį sniegelį man padarė googlas :)
Nors žiema jau lyg ir iškeliavo, pirštinių reikia vis mažiau ir mažiau, bet manau dauguma mezgėjų jas megz ir vasarą. Nes tai tikrai labai smagus mezginys - ne tiek daug siūlų ir greitas rezultatas. 
Man pačiai tai sunkiausia yra megzti antrą pirštinę. Nes mezgant pirmąją kankina smalsumas, na kaip gi ji atrodys. O mezgant antrą - šiek  tiek nuobodžiau. Nors tikras "kirvis" pirštinėse man yra pirštas. Gal ir juokinga, bet ta mažytę pirštinių detalę aš mezgu tiek pat laiko, kiek ir visą pirštinę :) 

Labai smagius pirštinių modelius kuria Natalia Moreva. Iš pradžių grožėjausi gėlių motyvais, geometriniais raštais, o šią žiemą "pabiro" ir įvairių gyvunėlių ir paukštukų pirštinės. Dvejas iš jų išbandžiau ir aš (trečios guli ant virbalų nepabaigtos).
Pirmosios - zylutės, sužavėjusios mane savo spalvingumu. Jos mana tokios nostalgiškos, primena vaikystę, pasakas ir žiemas, kai būdavo daug daug sniego, o tėvai mus su sese tempdavo rogėse...
Šios zylės mažai rankutei, bet man labai norėjosi ir kažko suaugusiai rankai....




... ir tada numezgiau raudonpilves sniegenas suaugusiai rankai.











Kažkaip tas pirštinių mezgimas labai užkabina. Ir kelias savaites pabuvusi ramiai (t.y. mezginėjusi kitus dalykus), vėl užsimaniau pirštinių ir kokia sėkmė - atsirado nauja schema. Šįkart su haskiais. Negalėjau tuo patikėt, nes mano sesė augina vieną šių šunų atstovę ir pamaniau, kad būtų nuostabu numegzt Taigos portretą. 







Modeliai: Little Titbirds ir Siberian Husky
Siūlai: 1.įavairūs 2. Istex Lett-Lopi ir Big delight 3. Drops alpaca







5 komentarai:

  1. Eina sau kaip gražu... :) tik pati tai nesiryžtu tokiems reikalams, stambesni mezginiai patinka :D niu bet taip gražuuuu.....

    P.s. Kaip tie karboniniai virbalai? Vis mastau, ar man jù reik :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū :)
      karboniniai labai gerai, bet aš su jais temezgiau tas vieninteles bepirštes su rožėm, nes kitiems mezginiams naudojau kiek storesnius. bet manau, kad visai geras daiktas, kai mezgama iš plonų siūlų :)

      Panaikinti
  2. Koookie groziai! <3 gal galetum pasidalinti haskiniu pirstiniu schema? :) Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai linksmos pirštinės :) Kaip suprantu, tikiesi, kad kitais metais žiema bus ne tokia, kaip šiemet, kai pirštinių beveik ir nereikėjo, bet kaip pernykštė :) To ir linkiu, kad būtų pakankamai progų visomis pirštinėmis pasipuošti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. ačiū, merginos :) tai kad šiemet vėl žiema ir pirštinės dar reikalingos :)))

    AtsakytiPanaikinti