Puslapiai

2015-06-15

Jūros spalvų

Labai seniai mezgiau skarą. Labai seniai berašiau ir kažką dienoraštyje. Net buvau nusprendusi iš vis neberašyt ir nebedėt apie mezginius, bet šiandien matyt mane aplankė įkvėpimas ir ta proga įkelsiu kelias nuotraukas bei šiek tiek žodžių.

mezginiu kokybeSkaros man reikėjo darbe. Pas mane kabinete iki birželio mėnesio vis dar yra naudojamas šildytuvas, tris vasaros mėnesius būna maloni vėsuma, o nuo rugsėjo šildytuvas veikia vėl pilnu pajėgumu. Turiu tokia liemenę - vadinamą "puchavyką", bet kaip žinia, nors ir šiltas daiktas, grožio tikrai neprideda. Keli metai (kai parašiau net gėda pasidarė) planavau nusimegzt sau kokią paprastą, dailią skarą, kad būtų elegantiškas "užmestukas" ant pečių, kai sėdžiu sustirusi prie kompiuterio ir pamėlusiais pirštais maigau klaviatūrą. Bet kai mezgu sau esu ir priekabi, ir išranki, ir dar neapsisprendusi. Tai siūlų gražių neradau, tai modelio nėra, tai gal ta skara ir ne taip reikalinga... 
Prieš kelias savaites man prireikė naujo mezginio. Na turiu aš jų pradėtų kokius 6 - 8, bet prireikė dar vieno. Reikalavimai buvo du: kad būtų nesudėtingas mezgimas bei tilptų į rankinuką. Dar turėjau vieną kamuoliuką tvido, kuris atsirado pas mane jau seniai ir net nežinau kokiu tikslu. Bet kadangi kamuoliukas tik vienas, tai vis ieškojo draugijos. Prieš megzdama skarą žinojau, kad būtinai ji turi būti pusapvalė, nes tokios dar neturėjau ir labai norėjau. Tai taip viskas ir prasidėjo. Sumezgiau tą tvidą iki paskutinio centimetro, tada ieškojau jam draugystės. Pabandžiau su vienu siūlu supažindint, su kitu ir vis nesižiūrėjo. Kol netyčia po ranka pasitaikė Drops Delight ir iš karto prigijo. Kai mezgiau nuobodžiąją dalį, man labai nepatiko spalva, vis vyliausi, kad ką nors prijungus spalva pasikeis. Ir tikrai, prijungus ryškesnį Delight'ą man visas derinys priminė jūros gelmę ir ėmė vis labiau patikti.
Kaip jau ir rašiau, skarą mezgiau senokai, tai jau buvau primiršusi skarų dydžius. Vis matavausi ir bijojau, kad bus mažoka. Bet išplovus ir pratampius skara gavosi tikrai nemaža. Dabar ji jau garbingai kabo mano darbo spintoje ir laukia vėsesnių orų.
 
skara megzta rankomis

skraiste megzta rankomis

mezgti daiktai

skaru mezgimas mezgeja

kiaurastis vilna spalvoti siulai

mezgta skara


tvido siulai

Siūlai: Drops Delight ir Galo Fine Tweed
Krašto kiauraraščio schema yra čia

14 komentarų:

  1. O, koks pažįstamas jausmas apie vėsą darbe.
    Šiemet mano pirma vasara šiame kabinete, ir teko švarką atsinešt, tam atvejui, kai šalta.
    O taip norėtųsi kokio šilto pončo ar skaros :)

    O taviškės skaros labai gražus spalvų derinukas!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai graži skara. Pasižiūrėjusi į ją, užsimaniau ir aš kokią skarą nusimegzti :D Labai man jos prisireikė :) Ačiū už įkvėpimą.

    P. S. Esu išvykusi ir čia turiu tik vieną (!) lininę skarą...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na, tai tikrai gali megzt dar vieną ir ne lininę :) šiaip labai greitai man mezgėsi, patiko kažkaip. jaučiu vėl prie skarų grįšiu :)

      Panaikinti
  3. Jūsų skara labai graži ir tokia jauki...O kaip reikia mwegzti pusapvalią skarą? trikampč esu mezgusi. Būčiau dėkinga už patarimą. drdaiva2@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  4. Agne, nuostabi skara, ir spalvos taip gerai atrodo :)
    ir kaip tu galėjai iki šiol gyventi be skaros!! nuostabus rūbas, man kai kartais šalta prie kompo sėdėt, tai net kokias dvi apsirišu :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū :) aš kai sėdžiu ir drebu, tai skaros man reikia. kai jau tipo turėčiau megzt, tai tingiu :) bet matai, po kelių metų ir prisiruošiau. dar ne visai beviltiška.

      Panaikinti
  5. p.s. net paguglinau, kas yra 'puchavykas' :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :)))
      radai?
      aš gal neteisingai naudoju tą žodį, taip vadinu tokią storą pūstą liemenę :)

      Panaikinti
    2. aha, radau :)))
      ir pagalvojau, kad man tas daiktas irgi praverstų šaltu metu, kartu su skarom

      Panaikinti
  6. p.p.s. jau tik nenustok rašyt ir rodyt!
    (nors ir aš bet kartą per mėnesį nusprendžiu - viskas, nesąmonė, ką čia rašinėju) :))) tai suprantu tave, bet, sakau, nenustok.

    AtsakytiPanaikinti