Puslapiai

2011-10-24

Pirštinių gimimo istorija

Nors yra sakoma "roges ruošk vasarą...", man niekaip nepavyksta taip padaryti. 
Bėgo vasaros dienos, o aš tik galvojau "reikėtų išmokti megzti pirštines, kad atvėsus orams rankos nemėlynuotų...".
Galvojau, svajojau, o dabar jau spalio pabaiga. Pirštinių nėra, rankos sušąlusios, galvoje kirba pikta mintis "na, kodėl patingėjai?". 

Gerai, kad vieną dieną mezgimo zonos puslapyje atsirado įrašas "Pirštinių mainai". Tarsi koks ženklas, kad pagaliau turiu susiimti ir prisiminti mokykloje įgytą pirštinių mezgimo patirtį. "Sudalyvavau" mainuose, tiksliau išsitraukiau lapelį su "laimingosios" vardu, kuri turėtų gauti mano megztas pirštines. Džiugu, kad ta diena dar ne taip greitai, tik gruodžio pradžioje. Bet... bet kokiu atveju pasipraktikuoti reikia.
Taigi, pirmas žingsnis: nuėjau į parduotuvę ir nusipirkau minkštų, švelnių ir gražių "Karismos" siūlių. Pilkšvai rudos ir rožinės spalvų. Pamaniau - pamarginsiu.
Kitą dieną, kai iš tiesų turėjau pradėti megzti, vėl nusipirkau siūlų :) Šįkart "Ecologico Camel"
Pagaliau susikaupiau mezgimui. Pasidariau pavyzdėlį, pamezgiau ir... pirštinė man buvo gerokai per didele. Teko ardyt, ko baisiausiai nemėgstu. Mezgiau iš naujo. Kai įpusėjau, sugalvojau, kad pirštines reikėtų megzti pirštuotas. Mintis graži, o kančių daug. Tai negražu, tai pirštas per ilgas, tai per trumpas, tai dar koks... Šiaip ne taip baigiau viena pirštinę. Tada pabandžiau megzti iš kitų siūlų, tik šįkart kumštinę. Pavyko gan lengvai, nes modelis pats paprasčiausias, be jokių įmantrybių.
Kumštinės pirštinės iš "Ecologico Camel" (15% kupranugario vilna, 85% avies vilna). 



Na su antra pirštuotąja ėjosi kur kas lengviau. Bet supratau, kad žaidimas penkiais virbalais ir dviem siūlais ne pats smagiausias, ir turbūt ne man... Neturiu tiek kantrybės :)


Pirštuotosios iš "Karisma" siūlų (100 % vilna)

2 komentarai: