Puslapiai

2011-11-12

Ilgojo savaitgalio pilki mezginiai II. Pilkas megztinis

Šį kartą jau man, o ne Žužu :) 
Pradėjus šį mezginį buvau jau prieš kokius tris mėnesius. Bet kai mezgu kokius 6 daiktus vienu metu, tai pabaiga ateina daug vėliau. O kitas sunkus darbas yra nufotografuoti :) Megztinį baigiau per Vėlines, o tik šiandien turiu jo nuotraukas.
Ardytas, taisytas, bet jau pabaigtas. Pirmas mano mezginys megztas nuo viršaus, t. y. nuo kaklo ir be jokių siūlių.
Apie šią techniką vasarą pasakojo Anna iš Talino. Ji mane labai sužavėjo, nes taip mezgant gali pasimatuoti ir reguliuoti mezginio plotį bei ilgį, taip pat daug mažiau tenka ardyti, iš karto gali susidaryti būsimą vaizdą. Na, mano akim žiūrint vien pliusai :) Mezgimo nuo viršaus galimybės tokios pačios, kaip ir mezgant nuo apačios. T. y. galima išmegzti visų tipų kaklus, reglano rankoves, užsagstomus ar susiaučiamus megztinius.
Kadangi mano siūlai sukuria tvido efektą, kažkokio ypatingo rašto nebenorėjau. Kad nebūtų labai pilka, šiek tiek pridėjau violetinės spalvos... Kaklą mezgiau paprastu ripsu, tada vieną eilute padariau "muselių" raštu ir toliau mezgiau lygiai. Tik šonuose, kur turėjo būti siūlės, išmezgiau po siaurutę pynę.

Megztukas gavosi labai šiltas, nors vilnos siūlų sudėtyje yra tik 25 %, dar 20 % yra šilko, o likusi dalis akrilas ir poliamidas. Net nežinau kaip čia reikėtų vertinti tuos siūlus. geri, blogi, vidutiniški... Na bet bent kol kas atrodo gražiai, prie kūno gula maloniai, šilumos turi. Ko daugiau norėt.









4 komentarai:

  1. Labai gražu, šaunuolė. Man laaabai patiko, kur ant rankovių vidinės pusės pynutės įterptos. Mintis labai įdomi.
    Iš tikrųjų pirmą kartą girdžiu apie "besiūlį" megztinį.
    Nustebinai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip aš gailiuosi, kad nebuvau "Mezgimo zonoje", kai vyko ta paskaita. Na, reiks kada prašyti, kad Sonata ar kas nors kitas papasakotų. Labai gražus megztinis: ir pynės, ir muselės...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai labai gražūs tokie megztiniai. Norėčiau tokio. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vat būtent tokie moteriški megztiniai dažniausiai ir patraukia mane ! Puikus mezginys. :)

    AtsakytiPanaikinti