Puslapiai

2011-11-12

Rytdienos mezginiai

Manęs kartais klausia "ką mezgi dabar?". Visiems smalsautojams pasakysiu, kad mezgu daug ką :) Niekada nebūnu pradėjus vieno darbo. Nes vienas mezginys yra skirtas namams, kitas kelionėms, trečias gali būti koks nors eksperimentinis ir pan.
Taigi, šiom dienom mezgu...
daugiausiai pirštines :) Vienos yra skirtos dovanai. Kokios jos bus dar tiksliai nežinau, bet bent jau pradėtos.

Kitos - iš puikiosios, nuostabios ir šiltosios vilnos iš Farerų salų. Sunkiausia buvo išsirinkti raštą, bet man visi labai gražūs ir niekaip neapsisprendžiau kurio noriu dabar. Pradėjau megzti lietuvišką variantą, bet jis mane kažkodėl erzino [greičiausiai dėl to, kaip ir dauguma lietuviškų modelių - dėl netikslumų]. Vėliau paaiškėjo, kad ta pirštinė man gali būti mažoka, todėl pradėjau kitą ir kitu raštu. Mezgimas šitais siūlais neteikia man didelio malonumo: siūlai ploni, mezgasi lėtai, maišyti spalvas reikia susikaupus, knygos nepaskaitysi tokį darbą dirbant... Žodžiu, nesu aš kokia virtuozė, kad nežiūrėdama megzčiau raštuotas pirštines. Kankinuosi [šiek tiek]. Net išsikėliau uždavinį: bent 30 min. kasdien megzti šias pirštines. Per tokį trumpą laiką mažai ką padarau, bet vistiek iriuosi į priekį. Gal Velykoms turėsiu naujas pirštines? :)))


Dar mezgu kepurę. Žieminę, irgi raštuotą, pagal specialų pageidavimą :) Ją buvau beveik pabaigusi, tačiau teko ardyti, nes nesigavo taip, kaip norėta. Nieko, perdarysiu :)

Tiesa, vėl pasireiškė mano maniakiškumo apraiška. Vieną dieną eidama gerti kavos neatsilaikiau ir užsukau į atsinaujinusią siūlų parduotuvę Vokiečių gatvėje. Nieko įdomaus neradau, bet išeinant tiesiog į akis "įkrito" siūlai: minkštučiai, gražučiai, neapsakomo švelnumo.... Tokie, na tokie patys pačiausi. O dar kainos, metražo ir aišku švelnumo derinys yra puikūs. Bet aš gi iš plonų nemezgu, tai man jie nelabai tinka. Bet pardavėja parodė savo mezginį ir dar kartą "susileidau". Grožis. Nors nežinau nei kam, nei kur naudosiu, bet vieną kamuoliuką pačiupau sau namo. Pabandžiau, pamezgiau - tiesiog fantastika. Bet bėda ta, kad vistiek iš plonų siūlų nemoku megzti. Tiksliau neturiu kantrybes. Na bet turiu siūlų... 

Tiesa, dar mezgu kaklą, yra pradėtas baktusas ir megztukas. Na ir kokie 66 projektėliai mintyse guli... :)

3 komentarai:

  1. Sakyčiau, labai nepadorus klausimas klausti "ką mezgi?" Pradėjęs vardinti ir pats susigėsi, ir neturintį laiko megzti sunervinsi...

    AtsakytiPanaikinti
  2. :)))) o šis pastebėjimas man labai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš daugiausiai mėgstu megzti vilnones kojines. Bet taip pat dažniausiai būnu pradėjusi ne vieną mezginį. Tad nedrįstu atsakyti į šį klausimą dažniausiai. :))

    AtsakytiPanaikinti