Puslapiai

2012-01-16

Kerpės


garbanoti_siulai
Sako, kad kerpės dažnai auga ekstremaliomis sąlygomis, tose vietose kur niekas kitas neauga. Šįkart kerpės augo ant mano virbalų... ir ne pirmąsyk :) 
Gal prieš metus ar daugiau mezgiau pirmą šaliką iš tokių keistų, garbanotų siūlų. Tada tai buvo karščiausia naujiena ir visiems buvo labai įdomu, kaipgi tas šalikas numegztas. O sužinoję, kad mezgasi labai paprastai, dauguma bandydavo patys. Taip labai greitai plito garbanotų šalikų virusas ir turbūt dabar tokį turi kas antra moteriškė :)  Nė vienoj šaly nemačiau jų tiek daug, kiek Lietuvoj :)
Taigi, nusimezgiau sau garbanotą šalikėlį ir patenkinta jį nešiojau, o mano brangusis vis sakydavo: "apsivyniojus kažkokią kerpę aplink kaklą". Kai nusimezgiau kepurę iš tokių pačių siūlų [kuri buvo be proto šilta ir tinkama pernai metų žiemai, o šiems metams visiškai nereikalinga,], jis tiesiog sakydavo: "kerpė".  Kažkaip prilipo tas pavadinimas...
O šį rudenį nusipirkau naujų siūlų, norėdama numegzt šaliką Kalėdinėms dovanoms. Bet nebuvo nuotaikos ir šalikas gimė tik po švenčių :) Štai toks.


garbanotas_mezgimas

mezgimas_garbanotai

garbanotas_mezgimas

O čia jį matuojasi Žužu...


2 komentarai: