Puslapiai

2012-02-09

Geltono megztinio istorijos


Kartais atrodo, kad labiau nesėkmingo mezginio nesu turėjusi. Tiek ardymų, tiek mokymosi... Gal ir smagu, bet jau nusibodo.
Pirmiausia baigėsi siūlai. Kai siūlų radau, mezgiau apykaklę, o ji, nenaudėlė, man garbanojosi... Taigi megztinį [na tokį be rankovių] išploviau. Ir vos jam sušlapus pradėjau jausti, kaip tas megztas daiktas didėja. Aš jo nekilnojau, netampiau, tiesiog tokį gniužulą pamakalavau vandeny, nuvarvinau ir patiesiau ant rankšluosčio. Kai išdžiuvo niekas nebesigarbanojo, bet pailgėjęs buvo kokias 20 - 25 cm... Dėl ilgio gal ir nieko būtų, bet ir rankovių skylės tiek pat padidėjo. Jos baigėsi man ties liemeniu :) 
Panika. Ką dabar daryt. Megzta gi nuo viršaus, taip išeitų, kad reik ardyt visą apačia, o tai yra žiauuriai daug. Gerai, kad Mezgimo zonoj pasiūlė kitą variantą, kurį buvau pamiršusi. Jaučiausi atlikusi žygdarbį, kai trumpinau mezginį: surinkau akis ir kitą dalį nukirpau. Naudojausi šiais patarimais. Na ką, dabar esu tokioj pačioj vietoj, kaip kad prieš dvi savaites. Jokio postūmio, tik atgal :)

8 komentarai:

  1. Na va, per praktiką mokomasi... Bet kas čia per siūlai?
    Ir šiaip man įdomu, ar būtina jau taip numegztus daiktus išplauti? Aš va išploviau savo megztinį ir man jau atrodo, kad jis irgi bus didesnis (nors ir šiaip jau per didelį numezgiau), būčiau neplovus, būt ir širdies neskaudėję. O išplautas atrodo taip pat kaip ir kad buvo neišplautas...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na iš tiesų nežinau ar būtina, bet megztukus aš plaunu. kažkaip gražiau jie man atrodo po to, visi kreivumai pasilygina.
      o dėl siūlų, tai sakė, kad taip būna. kai kurie tempiasi, kiti ne. tam ir reik tuos mezginukus megzt, plaut, kad žinot kaip bus... aš niekad nemezgu :))) pirmasyk man taip išsitempė. aišku, džiaugiuos, kad dabar, o ne tada, kai ir rankovės numegztos.

      Panaikinti
  2. Tokia ilga šio mezginio istorija, jau būčiau jį nutrenkusi šalin :) Laukiu tęsinio :P

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. man jį kokius 16-ą kartų norėjosi trenkt. bet susikaupiu ir vėl imu. dabar padėjus šiek tiek, nes negaliu dėl šalčio megzt :)))

      Panaikinti
  3. užuojauta ... ir stiprybės mezgant toliau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. didvyre tu musu :) (parasiau ir kazkaip nenormaliai atrodo tas zodis...) gal reiktu naudoti - didmoterie?.. :D
    didziuojuos tavo kantrybe ir istverme... as taip negaleciau... jau seniai buciau is tu siulu numezgus koki... salika?.. :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tai kai išsitampo reik dėt į skalbianką, ant per karštos programos ir viskas sėkmingai susitraukia ;) :D

    AtsakytiPanaikinti