Puslapiai

2012-09-28

Dvi kojos ir trys kojinės

vilnoniai_siūlaiTaip gavosi netikėtai ir neplanuotai. Tiesiog staigmena net ir man pačiai. Bet tai dar viena pamoka, kad reikia arba būti ne tokiai išsiblaškiusiai, arba pradėt nešiot akinius (kol kas nenusprendžiau dėl kurios priežasties nutiko ši istorija).

O buvo taip.... Seniai seniai... :) 
Ne ne, iš tiesų maždaug prieš savaitę sumąsčiau, kad noriu baltų kojinių. Na tokių šiltų, žiemiškų, minkštų ir pan. Kadangi buvau toli nuo Vilniaus ir aplink nebuvo jokiu mezgimo siūlų parduotuvių, o vienam iš prekybos tinklų pamačiau baltus siūlus, tai neatsilaikiau ir nusipirkau du kamuoliukus kojinėms. Aišku, numegzt nespėjau, su visu turtu grįžau į Vilnių ir pradėjau megzti kojinę. Ji gavosi štai tokia.

kojinių_mezgimas_nuo_viršaus

Tada ėmiausi antros... ir nuo kokios ketvirtos eilutės man kilo įtarimas, kad siūlai skiriasi. "Na bet negali taip būti, juk etiketes apžiūrėjau parduotuvėje, ėmiau iš tos pačios lentynos ir t.t." - pasiteisinimai kirbėjo galvoj.
Bet vis dėlto susiradau etiketes ir ką jūs manot, siūlai išties skiriasi pavadinimais (Tundra :))) ir Simone), sudėtimi, o dienos šviesoje ir atspalviu. Leidausi į siūlų paieškas. Radau tik tų antrųjų. Tai iš jų ir mezgiau kojines, tiesa, jau kitokias. Dabar turiu tris baltas kojines :)

rankdarbiai

šilta_kojoms

Raštas imtas iš senos mezgimo knygos, bet jis labai paprastas, tad manau galima rasti labai daug kur.

Ir numezgiau dar vienas iš likučių, tiesa, jau be jokių nuotykių, tad atskiro įrašo joms ir nebus.
Tik man jos kiek mažokos gavosi, tai ieškosiu 36 - 37 batų dydžio savininkės, nes manau jai tokios būtų kaip tik.

rankų_darbo

margaspalviai_mezginiai



Siūlai: 1 kojinė Filati da Collezione „Tundra“ (Sudėtis: 50 % vilnos, 50 % akrilas), 2 kojinės Filati da Collezione „Simona" (sudėtis 50 % vilna, 30 % akrilas, 20 % poliamidas), 3 kojinės "Erica"(sudėtis 50 % vilna, 50 % akrilas). 
Sunaudota: 1 - 50 g., 2 - 100 g, 3 - 70 g.

4 komentarai:

  1. labai smagi istorija :)
    ir dar kiek kojinių... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na galkada užtiksi ir tų kitų siūlų ir turėsi visas 4 kojines.

    AtsakytiPanaikinti
  3. :D As tai daznai ne tik kito aspalvio, bet ir skirtingu spalvu kojines uzsidedu. Sau nuotaika pakelti, ir aplinkinius isvesti is amzinos komos busenos (kai viskas super suderinta, vienos spalvos ir t.t., tada niekas i nieka nekreipia demesi, o kai skirtingos kojines- super rezultatas, iskart atsibunda ). Tad siulau isbandyti ir pasidziaugti, kad turi 3 kojines ir bent 3 skirtingus variantus jomis pasipuosti :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na jei rasiu siūlų, tai megsiu tą antrą :) o jei nerasiu, tai pasinaudosiu Natalijos patarimu ir kojines maišysiu pagal nuotaiką :)

    AtsakytiPanaikinti