Puslapiai

2013-02-27

(Ne)lengvas mezgimas

mezginys
Kartais labai sunku pradėti pasakojimą apie kokį nors naują mezginį. Nors atrodo turiu labai daug ką parašyti, tiek daug emocijų apie siūlus ar patį procesą, bet kaip pradėti, parašyti tą pirmąjį sakinį ir nežinau...
Tad šįkart bandysiu eiti tiesiai prie reikalo :)
Skara kaip skara. Šilta, vilnonė, didelė, spalvota... Ir kaklui apmuturiuoti žiemą, ir ant pečių užsimesti vasarą...
Skarai rinkausi lengvesnę schemą, kad galėčiau megzti mašinoje pakeliui į kaimą. Kaip tik aptikau kažkokį naują skaros modelį Lopi-Lapushka,  kuri man pasirodė visai daili ir dar visiškai nauja. O galvoju, kaip smagu, išbandysiu naują modelį. Permečiau akim schemą, na lyg ir nesudėtingas, atsispausdinau ir pasiėmiau į kelionę. 
Turbūt čia turėtų būti paaiškinimas, kad lengva schema man yra ta, kur daugmaž viskas aišku iš grafinės schemos. Kur nereikia skaityti ilgų paaiškinimų. Na tiesiog mezgi viena raportą, tada kitą, tada trečią ir pabaigi...
skaros schema Pati pradžia buvo tikrai labai paprasta ir lengva. Tada pamezgiau kažkiek eilių rašto ir pagalvojau, kad visai norėčiau didesnės skaros, nei originalas, be to ir siūlų labai daug turėjau. Taigi nusprendžiau motyvus, kurie originale po vieną kartą, pakartoti po du, taip padidindama mezginį. 
Su pirmuoju kartojimu ir prasidėjo visos mano bėdos :) Skara pasirodo pritaikyta tik tam vienam dydžiui ir kartojant raštą atsiranda daug nesutapimų, tad visą likusį mezgimą teko pačiai skaičiuotis ir dėliotis kaip išmegzti eilutės pradžią ir pabaigą. Tad jokiu paprastu ir lengvu mezgimu čia net nebekvepėjo. Tik pykau ant savęs ir ant schemos autorės, kad nepaminėjo apie didinimo neįmanomumą :) 
Visa laimė, kad tai nebuvo mano pirma megzta skara, nes būčiau tikrai neįveikusi. Dar pačioj pabaigoj buvo labai smagus paskutinių eilučių mezgimas. nei aišku ką tie ženklai reiškia, nei kaip ten kur ką megzt. Na žodžiu, prisitaikyk pats.
kaip megzti skaraAišku, šioje situacijoje esu pati kalta. Reikėjo susiprast, kai žiūrėjau į schemą, kad skaros niekas netestavo [pasiteisinimas: maniau tokia paprasta, kad nėra čia kur net klaidų pridaryt, tai kam testuot...], kad niekas jos dar nemezgė ir kad modelis buvo nemokamas. 
Trys dideli įspėjamieji ženklai, o aš juo pražiopsojau :))) Na tai ir pavargau. Bet reziumuojant skara man visai patinka, nors ir nesimezgė taip paprastai kaip norėjau.



spalvoti mezginiai


schema skara vilna

estisko vilnos skara




kiaurascio rastai

skaru mezgimas

Siūlai: Aade Lõng Artistic 8/2, Toomas
Sunaudota: 175 g.
Modelis: Lopi-Lapushka

12 komentarų:

  1. Svarbiausia, kad įveikei ir turi gražią skarą. O mezgimo vargai greitai pasimirš :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai jau ir pasimiršo beveik, nes numezgiau sausį, o parašiau, kai aprimau :)))

      Panaikinti
  2. Labai graži skara! Irgi noriu tokios, taip įspūdingai atrodo ant Tavęs.
    Na ką, tai šiemet jau abi auginsim savo darželius? Jau nesulaukiu pavasario kaime :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū :) tai megzk :) tik rekomenduočiau mažesnę :)))
      dėl darželių dar neaišku, kiek to laiko bus :) bet kažką gal ir auginsiu :)))

      Panaikinti
    2. man jau siūlus nusipirkt didelis iššūkis, vis iš kaimo neišvažiuoju... bet nžn, ar ne didesnis būtų nusimegzti... Juk dar taip noris suknelės:)))

      Panaikinti
    3. skarą lengviau numegzt nei suknelę :))) daug mažiau laiko užtrunka :)

      Panaikinti
    4. Aha, smulkmena po smulkmenos ir kur suknelė tada bus?:D

      Panaikinti
  3. Labai graži skara :) Galima gal schemą dovanų? Pažadu, megsiu mažą.. :)
    Aš vieną skarą visai neseniai sumezgiau, mano pati pirmoji ir pati puikiausia... ;D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. schema šiaip yra nemokama, ją galima rasti ravelry :) bet galiu ir persiųst, tik meilo tada reikėtų

      Panaikinti
    2. uups.. ;D kol atkasiau šį įrašą.. :) mano paštas augaliukas@gmail.com , bus turbūt lengviau nei visą ravelry išpurtyt.. :)
      Ačiū ačiū :)

      Panaikinti