Puslapiai

2014-12-09

Kalėdiniai džiaugsmai

Būsiu nepopuliari, bet Kalėdos nėra mano mėgstamiausia šventė. Dėl beprotiško tempo, metų pabaigos darbų ir chaoso darbe.
Bet jau kelintus metus labai laukiu Kalėdinių mainų. Tai pats geriausias gruodžio mėnesį įvykstantis dalykas ir puikiausias Kalėdinės nuotaikos kūrėjas.
Šiemėt jau buvau išsigandusi, kad galbūt pasibaigė mainų tradicija. Vis tikrindavau du puslapius. Vienas iš jų MZ puslapis, kuriame mezgėjos kasmet mainosi vis kitu megztu daiktu (apie tai kitam įraše), kitas - Daivos blogas, kur kalėdinėmis dovanomis virsta įvairūs rankdarbiai.
Kai pirmieji mainai buvo paskelbti ir liko sulaukti antrųjų pradžios, išgirdau "pletką", jog žmonės kalba, kad "Daivos mainų" šiemet nebebus. Tai taip išsigandau, kad buvau pasiruošusi visaip kaip pagelbėt Daivai, kad tik jie įvyktų. Bet begaliniam mano ir turbūt kitų dalyvių džiaugsmui ji tradicijos nenutraukė.
Vienas iš mainų reikalvimų, o gal rekomendacijų, buvo, kad dovanų kiekis neturėtų būti televizoriaus dėžės dydžio. Visos dalyvės su tuo sutiko, bet... išaušus gruodžio ketvirtosios rytui, aš gavau ne ką kitą, o patį tikriausią televizorių, kuris iš karto transliavo šventinę programą.


Šiaip tai man pamačius dėžės didumą truputį sulinko kojos. Norėjosi pulti ir pakuoti iš karto, bet vos ne vos susitvardžiau ir nuėjau iki kabineto ("telikas" buvo paliktas darbe). O ten jau prasidėjo smagumynai. Tiesa, popieriai į šonus neplyšo, kaip rodo filmuose, o buvo nuimti labai gražiai, kad vakare dar namiškiams galėčiau parodyt (šiaip tas telikas iki dabar dar neišmestas namuose transliuoja šventinę programą :) ). O televizoriuje slėpėsi krūva nuostabiausių dalykų.


Labai labai kvapnūs ir skanūs sausainėliai, prie kurių įdėta net arbatos (tiek sausainiai, tiek arbata pataikyta  100 %).
Sausainius tai taupiau, valgydavau darbe pusryčiams :) O mano kabinetas taip nuostabiai kvepėdavo nuo jų....


Toliau dėžutėje slėpėsi šermukšniais išsipuošęs siūtas maišiukas. Žiauriai geras daiktas " prie ūkio", nes su Lina bežiūrėdamos iš karto sugalvojom jam bent kelias paskirtis, o namuose sąrašas dar buvo papildytas :)


Dar toje stebuklingoje dėžeje radau kojines. Na, jei matant tik "teliką" ar maišiuką ir galėjo kilti klausimų kieno gi čia dovanos, bet pamačius kojines turbūt jau visiems aišku, kad man teko laimė būt ištrauktai Sonatos :)
Prisiminiau, kad rudenį, pamačiusi, kad Sonata mezga kojines, padūsavau, kad pati jas labai tingiu megzt. O taip yra dėl kelių priežasčių: 1. gaila darbo, kai kojinės suplyšta; 2. nemėgstu megzt kulno :)
Tai gavusi tas kojines taip nudžiugau, nes kaip tik paskutinės jau į pabaigą eina, o pati megzt tai tikrai neprisiruošiu.
Nors susidūriau su kita bėda, man jos tokios gražios, kad nešiot labai gaila. Kol kas tik grožiuosi, pasimatavau (dydis tiko idealiai) ir vėl padėjau į saugią vietą - bus šventinės :)


 Kai galvojau, kad kojinėmis mano džiaugsmai baigsis, radau dar vieną staigmeną - Advento kalendorių. Ne tą šokoladinį, kur vaikams perka, bet labai originalų mezgimo Advento kalendorių :)


O jame tiek visokių gerų dalykų....




Vos pavarčiusi, Lina rado jos naujai kepurei labai tinkantį raštą ir paprašė nusifotografuoti :)


O po kalendoriumi slėpėsi dar viena staigmena. Visa vilnonė spalvų paletė (kaip instrukcijoje rašoma, tuose kamuoliukuose dar ir po staigmeną yra) ir net virbalai, kad tikrai įvykdyčiau kalendoriuje esančius nurodymus. Labai nekokia foto gavosi, bet  teks pasikliauti mano žodžiu, kad vaizdas buvo nerealus... Viską išpakavus, aš dirbt nebenorėjau. Mintyse kirbėjo mintis užsirakint iš vidaus kabinete, čiupt virabalus, valgyt sausainius su arbata ir megzt...


Tiesa, viskas dar buvo sukrauta į puikią medinę dėžę, irgi labai praversiančią "prie ūkio", tačiau iš to džiaugsmo aš jos nenufotografavau. O kadangi man į šonus ja baksnoja, kad turiu parodyti savo dovanas, tai skelbsiu šį įrašą be dežės nuotraukos.


Kai grįžau vakare namo su savo didžiuliu dovanų krepšiu, vyras kraipė galvą (kaip ir kasmet) ir niekaip negalėjo suprasti "už ką čia man taip pasisekė". Iš tiesų, pasisekė net labai, Kalėdinė nuotaika sukurta, dovanų gavau visą krūvą, džiaugsmo iki dabar. LABAI LABAI AČIŪ Sonatai už viską, o Daivai, kad mainai ir vėl įvyko.


15 komentarų:

  1. Nereali dovana! Jau kaip to kalendoriaus su visais siūlais norėčiau :))) O kojinės kaip išraštuotos gražiai...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gaila, kad Daiva neuždraudė dovanoti šaldytuvo dėžės ar vilkiko priekabos :))
    Žavingos kojinės, o siūlų advento kalendorius absoliučiai geneali idėja.

    AtsakytiPanaikinti
  3. tikrai, advento kalendorius visiskai geniali ideja :) negaliu atsistebėt

    AtsakytiPanaikinti
  4. kiekviena advento diena - stebuklas! o vainikuos - Kalėdos ir nusimegztas DAIKTAS, dar viena dovana:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ooo,pamačius kojines tikrai nebelieka abejonių, kieno rankų dovana :). Advento kalendoriaus tai ir aš neatsisakyčiau. O iš "šventinio televizoriaus" ilgai kikenau, gera mintis :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Agne, tu ne viena, man kalėdos išvis nei šilta nei šalta, ir tikrai nė jokia šventė, tiesiog privaloma vakarienė ir tiek :)) kai visas gyvenimas toks gražus, nereikia nė jokių kalėdų :)))

    o dovana tai fantastiška, net ir tas televizorius:))) man labai smalsu, kas tuoe kamuoliukuose viduj:)))

    AtsakytiPanaikinti
  7. ahaha, tuos kamuoliukus tai akurat reiketu pervyniot:/ ish atsargumo bent jau, mazha ka, gal ten kas gendancio, arkazhkatai://

    Ziauriai gerai sitas televizorius pratransliavo!!!

    AtsakytiPanaikinti
  8. aš irgi slapčia pagalvojau apie pervyniojimą :)))

    AtsakytiPanaikinti
  9. pervyniot norėjau jau pirmą vakarą, bet po to susilaikiau. gi reik kažkokio gerumo pasilikt ir kitai dienai :) bet jaučiu ilgai netversiu :)))

    AtsakytiPanaikinti
  10. Oho, kiek gėrio! Praktiškai, dovana dovanoje, o toje dovanoje dar dovana :D Ir su cinkeliu, ir su siurprizu :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Išduokite, kokius gerus darbus reikia visus metus daryti, kad pavyktų gauti toookią įspūdingą dovaną? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. reikia vien tik gerus darbus daryt :))) o šiaip tai iš tiesų šiuos mainus organizuoja Daiva (https://galtaupakeliui.wordpress.com/) ir kasmet jos bloge būna skelbiama apie juos. Sąlygos turbūt labai paprastos (bet reikėtų dar Daivos paklausti), t.y. užsiimti kokiais nors rankdarbiais ir rašyti blogą arba turėti savo Flickr paskyrą.

      Panaikinti
  12. Visokių advento kalendorių mačiau, bet tokio originalaus dar neteko. Nuostabi idėja!

    AtsakytiPanaikinti