Puslapiai

2012-01-10

Mėlyna beretė ir baktusas


Štai kaip atrodė mano mezginys kokius tris kartus. Vis ardžiau ir ardžiau, kol pagaliau pataikiau tinkamą dydį. Pirmasyk mezgiau su medvilniais siūlais ir kaip matote jie man sukėlė šiek tiek sunkumų :)
Mano medvilnė buvo ne visai plona, nors kai pirkau neatrodė ir stora [mezgiau 3,5 nr virbalais]. Ir mezgėsi nelengvai. 
Ypač pavargdavo pirštai, net rytais jausdavau. Gal dėl to, kad slidus siūlas, gal kad netamprus ir gan kietas, o gal kad akių daug.... Toks įdomus potyris buvo. 
Medvilnę dažniausiai renkasi vasarinių drabužių mezgimui, nes ji gan vėsi, pralaidi orui ir gerai sugeria drėgmę... Kodėl pasirinkau tokius siūlus kepurei vidury žiemos? Todėl, kad tą kepurę būtų galima nešioti ir viduje :) 

megzta kepure

Nepaisant sunkumų ir ardymų kepurę vistiek pabaigiau. Raštas imtas iš čia. Jau seniai nusižiūrėtas, tik nebuvo kada išbandyt.
kepure medvilnine

berete

Kepurė ant mano galvos, ką tik numegzta. Kadangi ji iš tiesų buvo skirta ne man, tai tikiuosi, kad po kiek laiko atkeliaus nuotraukų ir nuo "nešiotojos galvos".

medvilnine megzta kepure

Prie kepurės buvo sumanytas ir šalikėlis, na kad derėtų. Tik ne medvilninis, o šiltesnis, šįkart jau su švelnia vilna, kad kaklą saugotų nuo žvarbaus vėjo ir žiemos šalčio. 



baktusas

Išėjo padidintas baktusas su įvairiais nešiojimo variantais.










5 komentarai:

  1. Aš pastebėjau, kad Drops schemos visada būna dviem dydžiais didesnės :) Būna nurodyta pvz kad kepurei reik net 2 siūlų kamuoliukų, nors iš tikro reik tik vieno...atitinkamai ir su dydžiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. na va, aš šito nežinojau :) kitasyk bus aiškiau, gal mažiau ardysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ir aš mezgiau baktusą iš sirri vilnos!

    AtsakytiPanaikinti
  4. ir aš mezgiau baktusą iš sirri vilnos.

    AtsakytiPanaikinti