Puslapiai

2012-01-16

Siūlų dieta

Paskutinėmis anų metų dienomis, beskaitant Agnės blogą ir įkvėpta jos sėkmingų rezultatų siūlų naikinime, užsimaniau ir aš laikytis siūlų dietos. Tai buvo vienas iš naujųjų metų tikslų. Aišku, dabar jau ne sausio 1oji, bet tas laikas kažkaip labai greitai prabėgo ir viskas prasidės šiek šiek vėliau, nuo šiandienos :)
Net nežinau, ar tų siūlų pas mane iš tiesų tiek daug, bet jau susidarė ne viena dėžutė, besislepianti spintose. Liūdniausia ne dėl užimamos vietos namuose, o dėl to, kad kaskart užėjus į siūlų parduotuvę aš ten randu kokius nors labai gražius, minkštus ar dar kokius nors siūlus, kuriuos man norisi nusipirkt. O pirkt yra lengviau nei megzt. Pirmajam veiksmui užtenka ir dešimties minučių, o antrajam kartais prireikia ir kelių mėnesių... Todėl labai norisi, kad visi tie gražūs siūlai negulėtų spintoje, dėžėse ir maišiukuose, o būtų panaudoti pagal paskirtį. Tam puikiai tinka siūlų dieta :)
Su Agne sutarėm nuo naujųjų metų pradėti laikytis dietos, o prisijungti pakviesti ir visus, kurie jau turi sukaupę siūlų atsargų žiemai, it kokie žiurkėnai. Agnė parašė labai gražų tekstą apie siūlus, jų kaupimą ir naikinimą, o aš per savo darbus, keliones ir kitus reikalus, nors ir žadėjau, bet laiku jo neįkėliau į savo blogą. Tačiau vistiek visus ir visas kviečiu prisijungti prie siūlų dietos nuo šiandienos.

Pagrindinės dietos taisyklės:

- sąžiningai suinventorizuoti visas atsargas (patikrinti patalynės dėžes, balkonus, antresoles, tamsius kambarius, stalčius, rūbų spintas ir visas kitas įmanomas bei neįmanomas vietas, pavyzdžiui, rašomojo stalo stalčius, salono sekcijas, kur už tamsių durelių gali slėptis ne tai, ko tikėtumėmės, ir pan.);
- siūlus pasverti;
pasigirti turimu svoriu (čia arba čia). Visų dalyvaujančiųjų tinklaraščių nuorodos bus paskelbtos vienoje vietoje, t.y. Agnės blog'e. Ji žadėjo, kad kiekvieną ketvirtadienį rašys, ką mezga, ką numezgė bei kaip sekasi mažinti atsargas. Jeigu neturite savo tinklaraščio, bet labai norite pasigirti savo pasiekimais ar geromis idėjomis, parašykite Agnei laišką. Arba rašykit man ir aš viską perduosiu jai :)
- jei turit galimybę viską nufotografuokite ir pasidalinkite gražiu vaizdeliu su visais;
- išsikelkite tikslą: kokį siūlų kiekį norėtumėt sunaikinti per 2012 metus;
- naujus siūlus pirkti galima, bet patartina susilaikyti. Jei visiškai nepavyksta, tuomet turėtumėte fiksuoti keliais gramais ar kilogramai pasunkėja Jūsų turtas;
- nepamirškite nuolat megzti ir mažinti atsargas :) Sėkmės ! 


Mano duomenys:


Turimų siūlų kiekis: 12 kg 839 g [patikslinta 01 17, po apsilankymo parduotuvėje];
Norėčiau, kad metų pabaigoje liktų ne daugiau kaip 6 kg siūlų [įskaitant ir naujai pirktus].


Kokia situacija pas Jus?

11 komentarų:

  1. Man tai čia per žiauru:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atsakymai
    1. Gal kad visos dietos yra žiaurios :) Turi nuolat skaičiuoti kalorijas ir priaugti mažiau nei numetei :)

      Panaikinti
  3. na bet čia smagi dieta :) mezgi mezgi ir tiek :) nereikia savęs riboti :) kaip tik kuo daugiau, tuo geriau :)
    kažkokia atvirkštinė dieta nei visos:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na, tik riboti save dėl siūlų pirkimo, bet jei pirksi, tai bus pasaka be galo, bet kur garantija, kad nepirksi?:))

    AtsakytiPanaikinti
  5. aš tai pirksiu :) žinau save. bet gal ir sumažinsiu, kai bus tikslas. nes vien kaupti tikrai negerai :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. O šiaip nereikia į siūlų parduotuves vaikščioti, tai ir noras pirkti neužeis. 12 kg su viršum! Taigi čia siaubas kiek daug! Man tai tik reik sugalvot ką su visokiais galiukais skirtingu rūšių, sudėties, spalvos daryt... Bet jau tokio siūlo lobyno tai aš neprikaupus... :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. visi mes turim savų silpnybių :) man patinka siūlų parduotuvės. labiau nei rūbų ar batų...
    pasverk galiukus, neaišku kiek jų turi :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. geras užmanymas, lauksim rezultatų :) na aš siūlų irgi nemažai turiu, bet paskutiniu metu popieriukai visiškai užvaldę protą :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na, svarbiausia sumegzti daugiau nei nuperki. Tada svoris po truputį kris. O ar tie 6 kilogramai liks po metų, ar po trejų, juk ne taip ir svarbu.

    AtsakytiPanaikinti