Puslapiai

2012-03-28

Kas liko iš megztinio tėčiui?...

 ...ogi neliko beveik nieko. Na, tik gabaliukas nepabaigto ardyt megztuko ir didelis kamuolys siūlų, kuris suteiktų didelį džiaugsmą mano katėms, jei tik pakliūtų joms į letenas, bet tokį pat didelį liūdesį teikia man šiomis dienomis.
Turbūt prisimenat, kad kovą žadėjau numegzt du megztinius: sau Paulie ir tėčiui gimtadieninį šiltuką. Mezgiau abu pakaitomis. Savąjį pabaigiau laiku, o tėčio nespėjau - liko 1,5 rankovės, nes truputėli sunku buvo megzt kitam žmogui, ypač kai negali dažnai pamatuoti. 
Kadangi vėl prireikė matavimo, tai teko gimtadienio dieną vežti ne supakuotą dovaną, bet nepabaigtą megztuką su pažadu pabaigt jį artimiausiom dienom (juk liko tik rankovės, net kaklą jau buvau apmezgus). 
Na ir ką Jūs manot, apsirengia mano nepabaigtą kūrinį ir... jis tėčiui siaurokas (na nešiot galima, bet toks aptemptukas gavosi). Kaip vyrui turbūt nelabai gerai... 
O jau vieną kartą platinau ir vistiek per mažai. Aišku, aš nežinau kiek pasitemps siūlai, bet įtariu ne tiek daug, kad atrodytų labai gerai, nes mezgu iš vilnos... Taigi, mezginį į rankas, ardau iki pažastų ir suku į kamuolį siūlus. Taip liūdna buvo (nors ir šiandien dar liūdna). 
O įdomiausia, vos nepamiršau papasakot, sakau tėčiui: "tu gal pasimatuok mano Paulie megztuką, aš pažiūrėsiu kaip tau dydis tinka, man bus lengviau megzt". 
Gal ne itin džiugiai, bet apsivilko (turbūt dėl to, kad moteriškas :) ) ir abi su sese aiktelėjom - jam puikiai tiko ir modelis, ir dydis, ir spalvos. Kaip sesė sakė: "tėčiui gražiau atrodo, nei tau". Klausiu jo: "tai padidint ir megzt tokį patį, ar daryt kaip mano su dryžiukais". Sakė, kad su dryžiukais... Bet tėčiui nepatinka raudona spalva, tai reik ieškot kitokios :( 
Išvada: išardau visą megztuką, nusiperku siūlų dryžiukams ir pradedu antra Paulie, arba tiksliau Paulių :) Kažkiokia likimo ar mezgimo ironija :)

Beje, gal žinot, ar Lima siūlai (Sudėtis: 65% vilna, 35% alpakų vilna) tinkami šiam modeliui?

13 komentarų:

  1. Būna :)
    Tokia jau mezgėjų kasdienybė. Džiugina tik tai, kad visada galima išardyti ir permegzti. Siuvėjoms tokiu atveju žymiai blogiau.
    O dėl siūlų, nematau priežasčių, kodėl turėtų netikti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. žinok man jau kažkokia paranoja prasideda dėl tų siūlų, kai du iš eilės megztiniai kažkaip išsitampo ne taip, kaip norėčiau :) sakau, gal kokie kursai yra apie siūlų savybes :)

      Panaikinti
  2. Užjaučiu... Na, gaila tik, kad jam Paulie spalvos netiko. Būtum turėjusi dovaną, o sau būtum kitą nusimezgusi (įtariu, kitokį, kad nereikėtų tokį patį kartoti)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oj kaip juokiaus, dėl to Paulie :DD Gaila, kad nepasirinkai juostelėms tų mėlynų siūlų, gal labiau patiktų?
    O dėl ardymo irgi užjaučiu... bet reik guostis tuo, kad mezgimo procesas geriau nei rezultatas :) O tokių kursų apie siūlų pasirinkią seniai noriu... Gal čia iš ilgos praktikos viskas ateina... Gaila, kad LT nėra siūlų mugių, kaip užsienyje...

    AtsakytiPanaikinti
  4. man mėlynų nebūtų užtekę juostelėms :) bet gal tėčiui ir labiau būt patikę :)))
    o dėl mugių ir man gaila. bet gal kada nors bus.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Apie kursus - hm, ir as nueiciau, nors pati esu nereliai daug mezgusi :) Bet is patirties galiu pasakyti tik viena neguodzianti dalyka: net ir tie siulai (vieno pavadinimo, vieno gamintojo ir t.t.), kurie super gerai visaip kaip buvo isbandydti (t.y. pati isbandziau, ir devejau) ir numegzta nnn mezginiu, skiriasi savo kokybe. Pvz., is Eroic'os esu mezgusi ne 10 ir net ne 20 gaminiu, bet va viena karta vienos spalvos siulai nudaze kitus. Kodel? Nesuprantu... Taip ir su kitais siulais buna. Ir netgi labai prabangiais, kaip moheris su silku.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Natalija, o kokia spalva nudažė? Gal kartais mėlyna? Pastebėjau, kad paprastai dažo tos pačios spalvos. Gal jos sunkiau fiksuojasi (nors jau kas kas, bet gamintojai turėtų tai žinoti). Aš vieną šalį nusimezgiau melsvomis rankomis. Bet po to pati užfiksavau siūlą ir problemų nebeturiu.
      Prie kitų gamintojų "nuodėmių" galėtų būti netinkamas fiksavimas (ir vėl tik kai kurių spalvų ir partijų), kai siūlas sušiurkštėja. Teoriškai gal tokios partijos neturėtų parduoti, bet...
      Dar vienas smagus atvejis, kai geros firmos vidutinio storumo 50 gramų matkelyje radau "tik" 3 mazgus.
      Vienu žodžiu, šitą sąrašą galima tęsti ir tęsti. Ir tikėtis, kad kitą kartą pasiseks geriau.

      Panaikinti
    2. aš tikiu, kad priklauso ne tik nuo gamintojo, rūšies, bet ir nuo partijos. bet vistiek norėčiau daugiau žinot apie siūlų savybes, kurie labiau tamposi, kurie mažiau, kurie "kutuluojasi", ir t.t. aišku, viskas ateina su patirtim ir gal vienos taisyklės nėra, bet man šiaip labai įdomu :)

      Panaikinti
  6. Tampysis ar ne priklauso ir nuo to kaip siūlas susuktas ir nuo to kaip megzta. Prieš daug daug metų su drauge mezgėm tokius pat megztukus iš tokių pat siūlų, tokiais pat virbalais. Jos pasitampė, mano ne.
    O šiaip, reikia megzti pavyzduką :) ir ne 10x10 cm, o bent jau dvigubai didesnį ir gerokai jį pakankinti, išskalbti ar pagarinti.
    Mano "pavyzdukas" nugaros detalė :) Nors per visą savo mezgimo istoriją prisimenu tik porą trejetą atvejų, kai mezginys šiek tiek pasitampė. Gal aš ne iš tokių siūlų mezgu :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sutinku su tavim :)
      o tu kietai mezgi? nes aš arba normaliai, arba link kietumo, bent jau taip atrodo iki išplovimo... :)
      o dėl didesnių pavyzdukų, tai juos taip tingisi megzt didesnius.... nors žinau, kad apsimokėtų, vėliau mažiau nervų būtų. kažkaip reik susiimt :)

      Panaikinti
  7. Aš tik pradėjusi megzti jau taip kietai megzdavau tas akis, o dabar jos labai laisvos pas mane. Iš tikro nuo to labai daug kas priklauso...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Atsiliepimus apie siūlus galima ir ravelryje pasiskaityti :). Apie daugumą populiariųjų siūlų yra komentarai. Nors va, pati vis žadu parašyt apie vienus siūlus (Schachenmayr nomotta Micro Bamboo) nelabai kokį atsiliepimą ir vis pamirštu...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kažkaip nepagalvojau apie tai :) reikės pasinaudot patarimu :)

      Panaikinti