Puslapiai

2012-03-04

Mezginukas Paulie megztukui

Dar vasario mėnesį pasiryžau vienam nuotykiui (o gal išbandymui ar avantiūrai) - megzti megztuką kartu su kitomis virbalų draugėmis. Apie tai galima plačiau pasiskaityti Mezgu kaimą bloge. 
Paulie modelis jau senokai buvo itrauktas į mano "būtinai reikės numegzti" sąrašą. Bet vis neprisiruošdavau, tai siūlų tinkamų nebuvo, tai laiko, tai noro. Bet labai pagelbėjo paskelbtas bendras mezgimas. Galvoju, reik pasinaudot proga, kai bus daug mezgančiu, bus galima ir pasikonsultuoti, jei kažkas nepavyktų.
Nors tikėjausi, kad pradėsiu Paulie megzt kur kas anksčiau, bet tik dabar prisiruošiau numegzt mezginuką, jį pamatuot ir išplaut. Sunkiausia buvo išsirinkti siūlus. Abejojau tarp trijų variantų: medvilnės, vilnos ir maišytų su kašmyru. Medvilnė atkrito, nes užtektų tik trumpoms rankovėms, o papildomai pirkt nenoriu, vilna - labai plonytė, o aš šiek tiek tingiu krapštytis, be to ir terminas spaudžia, tad kažkaip liko šie, gauti per Kalėdas dovanų nuo puikiųjų mano bendradarbių [vyrukų :)]. Nuotraukoje matosi visi kalėdiniai siūlai, bet mėlynų megztiniui nenaudosiu.
Taigi, mano mezginukas buvo iš 22 akių. Aukštis gavosi 5 cm, plotis - 9,5 cm. Išplovus ilgis - 5,5 cm, plotis - 10 cm. Siūlų sudėtis: 25 % kašmyras, 35 % vilna, 5 % šilkas, 35 viskozė. Kaip manot, numezgus didesnį gabalą neišsitampys? Neturiu jokio suvokimo apie šį įvairių pluoštų mišinį...  Taigi, dabar beliko sužinoti kokį dydį reikia megzti ir galėsiu kibt į darbą. Tik su matematika man prastokai, tad tai vėl gali užtrukti :)

9 komentarai:

  1. Jei kyla įtarimas, kad gali deformuotis, reikėtų megzti didesnį gabaliuką. Bent 20X20 cm ir išplauti. Arba rizikuoti :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. man po geltono megztinio išsitempimo tikrai kyla didžiulai įtarimai dėl visų siūlų :) gal po kiek laiko praeis :)

      Panaikinti
  2. Sveikinu pradėjus megzti! Sunkiausia dalis padaryta :)))
    Labai įdomi siūlų sudėtis :) O ant virbalo ir plovei?
    Žiūriu dauguma Paulie rudos spalvos bus:)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ir man įdomi. ir keistai mezgasi. turi tokio tarsi kietumo [kažkas panašaus į medvilnę] ir daug švelnumo [matyt kašmyras:)].
      ploviau ant virbalo ir kabinau. kad pasitemptų kažkiek jei tempiasi. aišku, Rasa, teisi, kad temptųsi, matyt reikia didesnio mezginuko....

      Panaikinti
  3. Hmm... viskozė turėtų prilaikyti tą begalinį tampymąsi, bet garantijos nėra. O aš greičiausiai ir prie Paulie mezgimo prisijungiu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oo smagu! :)

      Panaikinti
    2. juicyknits, o tu manai, kad vistik tampysis šie siūlai? nes mezginukas beveik nesitempė, bet aišku jis buvo nedidelis....

      Panaikinti
  4. Koks fainas megztukas... Gaila, kad aš tų aprašymų nė velnio nesuprantu... :S

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. mieloji, jei aš supratau, tai suprastum ir tu :) ten labai paprastas aprašymas, be to viskas išversta Mezgu kaimą bloge :)

      Panaikinti