Puslapiai

2012-03-14

Vyriškas megztinis

mezginiai vyrams
Kovas man ypatingas mėnuo mezgimo srity: dalyvauju ne tik bendram Paulie mezgime, bet ir pasižadėjau iki kovo 25 d. numegzti tėčio gimtadienio proga šiltą megztuką. Jau tikrai seniai bemezgiau tokius didelius daiktus, o dabar vieną po kito narplioju, arba tiksliau - abu iš karto :)

Šiaip vyriškas megztinis man būtų beveik iššukis, nes prieš keletą metų mezgiau draugui liemenę (nuo kurios, beje, prasidėjo mano grįžimas į mezgimo pasaulį. Gal kada nors papasakosiu) ir tikrai nemažai vargau su ja. Ne dėl rašto sudėtingumo, o dėl pačio dydžio. Tie mūsų mylimi vyrai neretai būna aukšti, plačių pečių, kai kurie dar ir su pilvukais, tad ir mezginys nuo šių privalumų tik didėja didėja... 
Bet su tėčio megztuku tokių problemų nėra (gal dėl to ir mezgu), nes dabar jis stipriai sulysęs ir jo megztinio dydis beveik kaip mano. Tai tarsi antras megztukas man. Bet vis tiek darbo yra :)
Kad būtų šilta ir malonu nešioti, pasirinkau Drops Lima siūlus, kurių sudėtis 65 % vilna, 35 % alpakų vilna. Mezgasi šiais siūlais gan smagiai. Jie nėra labai ploni, tad mezginys didėja irgi greitai, tik kartais paskausta pirštus (gal nuo storesnių virbalų, mezgu 4,5 nr ir gan kietai), bet tada imuosi Paulie. Visai smagus toks mezgimas. Skirtingos spalvos, skirtingas siūlų storis, skirtingi modeliai... Galiu rinktis pagal nuotaiką :) Tik kad laikas tirpsta labai greitai, o pabaigos terminas vis artėja...
Mezgu nuo viršaus, be siūlių, nors rankoves galvoju daryt tradiciniu būdu. Nugarą - lygiuoju raštu, o priekį - rombeliais, kurie man gan vyriškai atrodo, bet tuo pačiu ir labai paprasti.
Ir gal čia pilnatis, gal magnetinės audros, bet ši savaitė man ardymų savaitė. Numezgiau per platų Paulie, o kai pirmadienį pamatavau tėčiui, tai megztinis buvo siaurokas per klubus. Taigi vėl ardžiau ir nuo šeštadienio esu nė kiek nepasistūmėjus į priekį, gal net kokiu žingsneliu grįžusi atgal :)


6 komentarai:

  1. Užjaučiu dėl ardymų. Bet vyriškas megztinis labai gražus bus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikra dizainerė :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. jau matau šiuo grožiu pasipuošusį vyriškį :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gaila, kad teko tiek kartų išardyti, bet tokie vyriški megztiniai man atrodo labai gražiai :) Parinkote labai gražų raštą, šaunuolė :)

    AtsakytiPanaikinti