Puslapiai

2013-01-24

Raudonas šiltukas

Mane matyt užpuolė kažkokia keista liga. Pavadinčiau ją eskimomania :) Nes jau kokie trys ar keturi paskutiniai mezginiai vis iš Drops Eskimo siūlų atsiranda. Bet negaliu nieko padaryt. Siūlai minkštučiai ir šiltučiai, tad dabar labai malonu iš jų ką nors megzti.

Šis kaklas - maža dovanėlė draugei, kuri išvyko į Daniją. Nors ten nesu buvus, bet kažkodėl galvoje kirbėjo mintis, kad ten bus šalta ir Julitai reikia kokio šilto daikto ant kaklo. Mintis buvo gan įkyri ir vis nedavė ramybės. Jau senokai buvau nusižiūrėjusi šį kaklą, bet vis jo nenumegzdavau. Bet turbūt viskam savas laikas. Kai pagalvojau, kad Julitai megsiu kaklą, tai akyse stovėjo tik šis modelis. Ir būtinai norėjau iš Eskimo siūlų :)

Atėjau į parduotuvę su konkrečiu noru [labai retai šiaip jau taip būna] ir žiūriu, kad lentynoj nėra mano įsivaizduojamos spalvos. O tada matau, kad dar ir baltos nėra... Galvoju ką čia daryt, imt gal kitus siūlus, o gal nemegzt, bet nusprendžiau, kad jei jau sugalvojau reik megzt. 
Pasiėmiau tuos raudonus, prisiminiau, kad namie turiu kažkiek baltų ir visa laimė, kad garsiai padejavau. Sonata man atėjo į pagalbą "paskolindama" savo turėtus du baltos vilnos kamuoliukus. Taip gavosi toks sudurtinis mezginys: eskimo siūlai + lietuviška vilna + islandiška vilna + lenkiška vilna.
Rezultatas visai neblogas. Raudona spalva mezginyje gavosi daug gražesnė nei kamuoliuke, sudurtinis baltas siūlas mano akim gavosi labai neblogas. Toks šiek tiek kandus, bet labai šiltas, o eskimo minkštumas dar šiek tiek pagerina situaciją :)
Tikiuosi, kad kaklas ne tik šildys, bet ir patiks jo savininkei :) 




Siūlai: Eskimo, islandiška, lenkiška ir lietuviška vilnos,
Sunaudota: ups... pamiršau pasvert :)))

4 komentarai:

  1. Labai gražus kaklas, tikrai patiks draugei :) O kiek akių dėjai? Užsimaniau ir aš kažko panašaus. Labai jau gražiai spalvos gula taip mezgant.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu kaip gražiai raibas! Labai, labai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vajeee :) koks žavus :) kada nors ir aš tokį susiveiksliu :)

    AtsakytiPanaikinti