Puslapiai

2013-01-06

Šiek tiek pikta

Žinau, kad pyktis kenkia, bet šiandien kažkodėl negaliu atsikratyt šio negatyvaus jausmo, kurį pasigavau visiškai netikėtai. 
Istorija prasidėjo taip. Sesė nori megztuko ir vis bando man paaiškinti iš kokių siūlų. Aš tarsi ir suprantu iš kokių, na bet aišku būtų gerai ir gyvai pamatyt, kad suprastum. Kadangi šiandien buvom Kalvarijų gatvėj, tai nusprendėm užsukti į vieną iš ten esančių mezgimo prekių parduotuvę. Neturėjom tikslo kažką ten nusipirkti, norėjom tik pasižvalgyti.

Užsukom ir ėmėm dairytis. Buvo keli pirkėjai ir pardavėja, kuri pasiteiravo ar mes ieškom kažko konkrečiai. Atsakėm, kad kol kas norim tik pasižvalgyti. 
Na ir žvalgėmės kokias 3 ar 4 minutes, kol išėjo tie kiti pirkėjai ir likom tik mudvi. Malonioji pardavėja vėl pasiteiravo ko mes ieškom. Kaip tik tuo metu apžiūrinėjom tokius keistus siūlus (tarsi austas juosteles) ir svarstėm ką iš jų būtų galima megzti (gal ir nieko, bet pasitelkus vaizduotę, tai manau gal net koks įdomus daiktas būtų išėjęs). Kadangi buvom įsitraukę į savo pokalbį, kažkaip nesureagavom į klausimą, kurį pardavėja vėl pakartojo. Atsakiau, kad dairomės siūlų megztukui. Malonioji pardavėja išreiškė savo, turbūt kaip didžiai gerbiamos ekspertės, nuomonę, kad tie siūlai, kuriuos žiūrinėjam apskritai yra niekam netinkami megzt, na "nebent kokiai nors apdailai..." Aišku, kilo man mintis paklausti, tai kam juos iš vis pardavinėja, bet susilaikiau (o gaila...). 
Tada nuėjom iki kitos lentynos, kur jau buvom radusios siūlus maždaug tokius, kokių ir reikėtų sesei (nesiruošėm jų pirkti, tik norėjom dar pasižiūrėti). Aš mėgstu klausinėti, man patinka, kai paaiškina, pataria ar pasako savo pastebėjimus, tad nemanydama nieko blogo ėmiau ir paklausiau, kiek maždaug siūlų reikėtų megztukui, lygiu raštu. Malonioji pardavėja labai nemaloniu tonu atsakė, kad " mergaitės, gal jūs ateikit su konkrečiu megztuko modeliu, kai apsispręsit, ko norit, ir ar iš vis megsit. Kai žinosit koks modelis ir mums parodysit, tai mes jums ir patarsim. O dabar yra tik laiko gaišimas, tad geriau negaiškim jo. Nes ateiti į parduotuvę ir nežinoti ką megsi, tai yra visiška nesąmonė, nes negali tik šiaip dairytis, reikia žinoti ko nori". 
Na, kadangi mes nežinojom ko norim, tai ir išėjom... 
Ai, dar tiesa pridurė, kad ji mus įspėja, jog jų parduotuvėje asortimentas nuolat yra keičiamas ir galim nesitikėti ryt atėjusios rasti tuos siūlus, nes jie gali būti išpirkti ar pakeisti. Nelabai supratau šios pastabos esmės, na bet žinosim... Lyg kitur asortimentas nesikeistų, tik pas juos :)

Po šiandienos pasižvalgymo esu ir pikta, bet iš kitos pusės ir labai laiminga, kad kitose mezgimo siūlų parduotuvėse nėra reikalavimo ateiti su konkrečiu modeliu. Ir šiaip labai džiaugiuosi, kad jose pakenčia ir mano ilgą spalvų ieškojimą, ir neapsisprendimą ką megsiu, daug klausimų ir stovėjimą prie lentynų po pusvalandį...

15 komentarų:

  1. Jau numanau apie kurią parduotuvę šnekat:)))
    Ten ir man buvo visokių "čiuda juda" :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Beje, geras paveiksliukas :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš irgi įsivaizduoju, kuri ten parduotuvė. Brolio liemenės juostoms ten siūlus pirkau. Pardavėja bandė patarti, bet kažkaip greitai susiprato nebesikišti :) Ten užsukom, nes buvo pakeliui. Dar galvojau kada nueiti ir apžiūrėti, ką jie turi, kad žinočiau, jeigu ko prireiks. Bet jeigu jau jų asortimentas taip keičiasi, kad net po dienos tampa nebeatpažįstamas, tai net neverta eiti. Ypač jeigu nori "kažko tokio". O juk ir tam "kažkam" siūlai perkami. Kartais net ir visai neplanuojant... Visa laimė, kad Vilniuje yra ir kitų parduotuvių; pirštais nerodysim, bet jos taip pat gerai atpažįstamos :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tai va, Agne, kaip ten sako, nemesk kelio dėl takelio :))) eisim į jau mums gerai žinomas parduotuves, kur leidžia pasižvalgyt ir pačiupinėt ir galim siūlų nusipirkt tik šiaip, o ne konkrečiam projektui. juk mums, kurios taip mėgsta kaupti jų atsargas, tai labai aktualu :)

      Panaikinti
  4. Oho! Tai pasirodo siūlų parduotuvės yra tolygios prabangos prekių, kur šiaip jau dairydamasis baltų daiktų negali liest, nes nusiteps. Nebent jau konkrečiai iš kart žinotum, kad pirksi...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip taip Kornelija, matai kaip yra pas mus :)

      Panaikinti
    2. Aš ten buvau užėjusi su vaiku, tai jau galit įsivaizduoti koks šokas buvo pardavėjai, kad tik ko nepaliestų :D gavom velnių dar prieš dėl visa ko:))

      Panaikinti
    3. gal auksiniai ten tie siūlai :))

      Panaikinti
  5. Pradėjau bijoti siūlų parduotuvių Toj gatvėj. Laimė, kad nežinau apie ką eina kalba. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
    2. :) ne tiek daug ten tų ir parduotuvių, bet tikrai viena už kitą geresnės :) apie antrąją mano draugė turi puikių istorijų :)))

      Panaikinti
  6. Užjaučiu dėl sugadintos nuotaikos.
    Gal paguosiu pasakydama,kad ir Kaune tokių parduotuvių yra,kuriose pardavejas vyras burba,kad vaikšto čia visokios nežinodamos ko nori ir pasiūlo eiti pirktis ten,kur siūlai pigesni...Kita pardavėja piktu tonu neleidžia siūlo pridėti prie veido,nes ant jo esanti pudra siūlą išpurvins...Vienas malonumas vaikščioti po parduotuvę,kurioje pardavėja susilenkus mezga net nepakeldama galvos,o jei ko paklausi,pamačius žvilgsnį nepatogiai pasijauti,kad sutrugdei dirbt...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. matyt čia kiekvienam mieste tokių "perliukų" yra :)

      Panaikinti
    2. Aha visas 3 parduotuves ir aš galiu paminėti :D Bet dar vienoj buvau apšaukta, kai atėjau užklausti ar turi kažkurio numerio virbalų.. Tai aprėkė, kad jie neprekiauja virbalais :D kas man buvo labai keista, nes kažkaip į siūlų parduotuvę atėjus, tikiesi ir virbalų gauti..

      Panaikinti