Puslapiai

2013-01-14

Šiltai šiltai




Kai ateina žiema ir termometro stulpelis pamažu vis leidžiasi žemyn, net ir tiems kas vaikšto atlapotais paltais, prireikia šiltų daiktų: šalikų, kepurių ar pirštinių. 

Ypač, kai dabar yra tiek įvairių minkštų, šiltų siūlų ir vilna nė kiek nebeprimena tos, kokia būdavo vaikystėje - šiurkšti ir kandanti.


Šalikas - šiek tiek "pakopijuotas" nuo mano paskutinio pilko kaklo, kurio dar nerodžiau, nes neturiu nuotraukų :) Tik spalvos šokoladinė ir geltona kaip medus, nuo kurių darosi dar šilčiau ir jaukiau.
Neretai vyrai pasižymi daug konservatyvesniu požiūriu nei moterys į megztus daiktus, tad šįkart irgi buvo norėta paprasto šaliko, kurio galai plaikstosi vėjyje... Tik dryžiukai turėjo eiti per visą šaliko ilgį :) Buvo visai smagu ant virbalų turėti šitiek daug akių (šaliko ilgis 195 cm.). Bet vaizdas mane visai džiugina, nes vertikalūs dryžiai irgi turi savo žavesio.








O kai liko siūlų, tai panarpliojau tokias ale pirštines be pirštų, tik jų dydis gavosi gan keistas. Moterims per plačios, vyrams per trumpos :))) Tad teks paardyt turbūt arba ieškot rankų, kurioms jos tiktų.








Siūlai: Drops Eskimo ir Drops Eskimo Tweed
Sunaudota: 300 g. šalikui, 90 g. pirštinėms

8 komentarai:

  1. Tai kiek tų akių buvo? Labai gražus komplektas. Ir tas šaliko margumas solidžiai, vyriškai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O geras, siltas ir dar toks grazutis :) cia as apie salika :)) as ir siuo metu ant apvaliu virbalu salika suku, pas man berods uzmesta buvo net 320 akiu, bet 2 eilej is kart sumazinta kas 6 akys (?), ir numegzta kolkas tik vienas ritinelis siulu (kiek Agne tau ju suejo?) bet visvien bijau kad bus per trumpas (kazkodel man taip atrodo...). Ir mezgant savo tempu gal iki pavasario uzbaigsiu :) Saunuole, Agne, kada tu viska ir besuspeji :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As sunaudojau 6 kamuoliukus, bet sitie siulai stori ir mazai metru. O pas tave kaip (su gramais ir metrais)? Koks salikas?

      Panaikinti
  3. Mano siulai 100g ir 185 m, mezgu su 3.5 storio virbalais. Kazkas panasaus ir pas tave? O ten antroj nuotraukoj (kur vien salikas graziais sulankstytas) salikas gal perlenktas, nes ant modelio daug platesnis atrodo.. Man sunku pamatuot ta salika, nes ant tu apvaliu virbalu labai susispaude akys viena prie kitos, neina patempti. Beje, o kaip tu taip graziai spalvas keitei, ar ten tokie siulai :) Aciu, cia pradziamoksle kreipiasi :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pirštinių idėja nereali! Tikrai atsiras rankos, kurios džiaugsis jomis. Ir aš tokių norėčiau:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Agne,

    Man kaip tik atėjo laikas šalikui:)Mažajai manau labai tiktų ir patiktų būtent keleto spalvų gama. Gal galėtum man patarti kaip reikia tokį megzti?

    AtsakytiPanaikinti