Puslapiai

2013-01-09

Siurprizas


Neplanuotas įrašas vėl :) Nesakysiu, kad aš vėl pikta, nes pagalvosit, kad esu kokia pikčiurna, kas antrą dieną burbanti. Tai geriau rašysiu, kad šiandien sulaukiau siurprizo :)

Vakar draugei padovanojau kojines. O šiandien ji man atsiuntė nuorodą į vieną iš akcijų puslapį, kur siūloma įsigyti prekių su nuolaida. 
Sako: "kokios matytos kojinės :)"... Atsiverčiu nuoroda ir ką gi aš matau, savo kojines, tik perdažytas violetine spalva. 
Na va, čia galit palygint :)
Nu negaila man, kai naudoja nuotraukas (nes nepretenduoju nei į fotomenininkes, nei šiaip manau, kad jos labai jau gražios), bet negaila tik tuo atveju, kai pasako, kad naudos ir kur naudos. O čia dar kažkoks baisus nuolaidų puslapis....
Pirma problema, tai, kad aš nepardavinėju ir nenoriu, kad mane sietų su nuolaidų portalais. Kita problema, žmogus, kuris susidomi šia akcija galbūt tikėsis gauti tas violetines kojines. Ir aišku jų negaus. Tai šiuo atveju apgaudinėja ir mane, ir pirkėją...
Tai va, paskambinau į tą portalą, tai mergaitė pradėjo mykti, kad gal ir išims tą mano nuotrauką, bet tik dienos bėgyje... Bet kai ramiu, bet griežtu tonu pasakiau, kad arba išimat per pusvalandį, arba kreipsiuosi dėl autorinių teisių pažeidimo, tai pradėjo daug guviau ir kalbėt, ir sutiko net per pusvalandį pakeisti maketą :)

P.s. Kol parašiau įrašą dingo akcija, matyt taiso maketą :)))






7 komentarai:

  1. Sena problema :) Manęs yra gal tik porą kartų atsiklausę dėl naudojimo. Išskyrus ravelry.com Ten visada klausia ar gali naudoti, savo lape matai kur yra ir persigalvojus iš karto gali uždraust naudoti vienu mygtuko paspaudimu. Daugelis mano pažįstamų naudoja vandens ženklus arba tiesiog užrašą. Aš pati kažkaip galvos dėl to nesuku, bet jei rasčiau prie komercinio projekto (kaip šituo atveju) sukelčiau didelį vėją :) Tiesiog profilaktikai, kad kitą kartą galvotų ką daro.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aš tai supykčiau turbūt net ir forume radusi, jei priskirtų sau autorystę... :)))) o kai tikslas komercinis, tai tuo labiau. be to, pas mus jau labai įprato viską imt ir naudot nesiklausę, užtat ir užputojau šiandien :))

      Panaikinti
    2. Dažniausiai ima kaip iliustraciją - norėčiau nusimegzti tokį ar šiaip į kolekciją paveiksliukų. Tokiais atvejais net nereaguoju. Autorystės dar neaptikau, kad būtų prisiskyrę, bet neminėt autoriaus pas mus kaip ir savaime suprantama :)
      O užputojimas pagrįstas ir net turi edukacinę išliekamąją vertę - kitą kartą gal pagalvos prieš nugvelbdami kas nepriklauso :D

      Panaikinti
  2. O, koks š...... siurprizas, užjaučiu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Čia tai geras :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. megztukas knitwear2013 m. sausio 10 d. 10:20

    Suprantu jausma.. As irgi esu radusi savo aprasyma nukopijuota tiesiog su tom paciom gramatinem klaidom anglu kalba.Bet nieko takart nesakiau. Nu cia matyt tokia tendencija..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pyp... Žinau tą jausmą. Nemalonu, kai savo darbą randi kitur ir be savo žinios :( Užjaučiu...

    AtsakytiPanaikinti