Puslapiai

2012-03-12

Paulie pasiekimai

mezgimas nuo virsaus

Mano Paulie nors ir lėtokai juda į priekį, bet juda. Pasitelkusi savo matematinius skaičiavimus, suskaičiavau, kad turėčiau megzt tarp S ir M dydžių. Bet nelabai savim pasitikėjau, todėl prašiau, kad paskaičiuotų ir Agnė. Ji patvirtino mano skaičiavimus ir siūlė megzt M dydį, nes yra tikimybė, kad megztukas besitempdamas žemyn, susiaurės.

Vistiek nusprendžiau megzt S dydį (juk smagiau :) ). Tiek, kiek matosi nuotraukoj man tinka puikiai. Šeštadienį padirbėjau ir numezgiau iki liemens (buvo jau 8 rožiniai dryžiukai), siaurinau, platinau kaip ir parašyta instrukcijoje ir tada pasimatavau vėl. Ir nustėrau: ties liemeniu buvo labai platu. Kaip draugas juokavo - galėsi už nugaros dar Žužu įkišt. Supratau, kad jei po megztuku telpa šuo, tai jau tikrai nekas. Viską išardžiau ir esu maždaug toje pačioje stadijoje, kaip matote nuotraukoj, gal dviem juostelėm daugiau numezgusi... 
Iš tiesų šiek tiek pasimečiau. Nes platint turbūt tikrai nereikės, o dėl siaurinimo irgi mąstau, kad turbūt kelis kartus daugiau nei parašyta. Bet vakar naktį pagalvojau, gal čia toks modelis, kai ties liemeniu platu ir laisva? Gal aš veltui supanikavau... Bet iš originalių foto, atrodo, kad lyg ir ne. 
Kaip gavosi pas Jus? Platus ar liemenuotas?

12 komentarų:

  1. Aš siaurinu kaip reikiant daugiau, nei aprašymas sako.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Wow, koks grazus, nuostabios spalvytes ir sitaip kruopsciai mezgamas.. kaip matau ir mezgimo priemones naudojamos man dar nematytos (akims surinkti). Agnyt, imsiu tave i parduotuve kaip pagalbininke ir patareja, kai busiu Vilniuje, tad ruoskis ;)

    Sekmes mezgant, as patarimu, deja, nelabai moku siais klausimais duoti... tikiuos viskas iseis ir pavyks kuo puikiausiai!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš siaurinau tiek, kiek reikia, ir kaip parašyta. Kiek platinau, nebepamenu. Mano siūlas sunkus, tai mezginys gerokai pasitempė.
    Užtat rankoves daug daugiau siaurinau. Dabar jau trečią kartą permezginėju ir siaurinu kas ketvirtoje eilėje. Gal dar prieš ripso kraštą reikėjo kokias 8-15 akių nuimti, be palikau. Tik nuinėdama akis (viena rankovė užbaigta) kiekvieną penktą ir šeštą akis sumegzdavau kartu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oj parašiau čia komentarą, o paskui žiūriu, kad jo nėra išsisaugojusio..
    Rašiau, kad irgi viską dariau pagal instrukcijas ir yra gerai, tik ripso kraštą mezgiau ne 20 eilių, o 16.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man labai gražus Tavo Paulie :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. ačiū merginos už komlimentus.
    vis dar neapsisrendžiu ką čia daryt. nes pamezgiau šiek tiek, daugiau pasiaurinau ir vistiek platoka. tai arba reik vėl ardyt ir dar daugiau siaurint, arba daryt tokį laisvą...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Prisigyriau, kad ne platu, bet šiandien dar kartą pasimatavau ir supratau, kad, kai primegsiu kraštus bus platokas... Bet tikrai, gal čia toks stilius?

    AtsakytiPanaikinti
  8. As siuo megztuku nusivyliau, mezgiau pagal aprasyma M dydi, bet nuo nugaros visiskai kabo, nesimato jokio iliemenavimo. Galvoju isardyti, nes visa permegzti motyvacijos nera.

    AtsakytiPanaikinti
  9. As siuo megztuku nusivyliau, mezgiau pagal aprasyma M dydi, bet nuo nugaros visiskai kabo, nesimato jokio iliemenavimo. Galvoju isardyti, nes visa permegzti motyvacijos nera.

    AtsakytiPanaikinti
  10. As siuo megztuku nusivyliau, mezgiau pagal aprasyma M dydi, bet nuo nugaros visiskai kabo, nesimato jokio iliemenavimo. Galvoju isardyti, nes visa permegzti motyvacijos nera.

    AtsakytiPanaikinti
  11. As siuo megztuku nusivyliau, mezgiau pagal aprasyma M dydi, bet nuo nugaros visiskai kabo, nesimato jokio iliemenavimo. Galvoju isardyti, nes visa permegzti motyvacijos nera.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tai gal paardykit tik iki ten kur reikėtų įliemenuot? ir truputį iš akies pasiaurinkit. nes ardyt gi gaila, vis tik teik darbo įdėta :)

      Panaikinti