Puslapiai

2014-01-31

Metų mezginys

Čia vis dar likučiai nuo 2013-ųjų. Bet anksčiau negalėjau nei parodyt, nei parašyt, nes mezginys buvo baigtas pačiose 2014 m. išvakarėse, o nufotografuot galėjau tik per šiuos, didžiuosius šalčius.
Aš dažnai vartoju posakį "vargo vakarienė", tai šis mezginys būtų "vargas po vakarienės" :) Po darbo dienos, kai grįžtu namo, turbūt pirmiausiai pavalgau vakarienė, o tada susirangau ant sofos su mezginiu. Taip mano smegenys pailsi, o gal ir pasimankština :)))
Kai sutarėm, kad megsiu Edvinui megztuką, tai mintyse plojau katutėm. Galvoju: "oi kaip gerai, pagaliau ir jam ką nors numegsiu, o dar stori siūlai, greitai megsis, nereiks jokių raštų dėt, tikras atsipalaidavimas".
Bet niekad nereikia džiaugtis per anksti. Kai suderinom spalvą ir jau ruošiausi pradėti, prasidėjo modelio derinimai. Megztukas turi būti aukštu  ir gerai prigludusiu kaklu, su trumpu užtrauktuku ir raštuotas, nes lygiu raštu megzti negalima - "pernelyg nuobodu". Dar sugebėjau perkalbėt dėl užtrauktuko (nes tiesiog nemokėčiau  jo įsiūt), kad gal geriau darysiu sagas. 
Pirmas bandymas. Mezgu ripsu. Nuo viršaus. Numezgiau ne tiek ir mažai, kai supratau, kad storas siūlas + ripsas - gaunasi šarvai. Man nebepatiko. Edvinui irgi nelabai. Dar įsitikinau, kad ripsas "suvalgo" dvigubai daugiau siūlų. Nuotraukoje tas puikiai atsispindi: kairėje pusėje mezginys iš dviejų matkelių siūlų, o dešinėje iš vieno (akių skaičius toks pats). 
Antras bandymas. Sutarėm, kad darysiu langelius. Numezgu vėl ne tiek ir mažai, rodau. Sako: "langeliai labai maži, reikia padidinti, o toliau viskas gerai."
Aš nemėgstu ardyt, tai mane jau pradėjo imti pyktis, nes nieko nenumezgiau, viskas vyksta lėtai, ir dar ardau...
Kitą dieną klausiu ar tikrai viskas bus gerai, jei padidinsiu langelius. Pažiūrėjo pažiūrėjo ir sako: "reikia dar kaklą kitaip daryt, nes languotas kaklas negražus... ". Va taip ir būna, kai pradedi klausinėti nuomonės.
Galėčiau ilgai ir nuobodžiai rašyt apie visas idėjas, norus ir pamąstymus, bei mano ardymus. Buvo taip nusibodę, kad daugiau nei mėnesį iš vis neliečiau šio mezginio. Galvojau jau ir nebebaigsiu. Bet per Kalėdas Edvinas ėmė zyzt, kad neturi šilto megztuko. Sakau renkis tą, kur mezgiau pernai, jis šiltas. O jis man atsako: "tas megztukas buvo praeitos žiemos, dabar nauja žiema, tad reikia ir naujo megztuko". Su sese labai juokėmės, kad toks išrankus madistas pasidarė :)
Na, bet mezginį paėmiau vėl. Reziumuojant, iš viso ardžiau gal kokius 20 kartų skirtingose vietose. Ir dėl rašto, ir dėl pločio (nes bemezgant sugebėjo sukūsti), ir dėl ilgio... Todėl ir vadinu šį mezginį metų darbu, nes niekada tiek daug netaisiau :)
Megztukas gavosi tikrai šiltas. Ypač šiom dienom to laibai reikia :) Turbūt kiekvieną vakarą girdžiu, kad labai gera ir šilta su juo, o vakar kai buvo lauke su šuniu apsivilkęs kitais rūbais, sakė, kad šaltis po striuke įsismelkė vos po kelių minučių. Gal tik kaklą kiek per trumpą padariau, bet kai megzta nuo viršaus, tai jau nebeardysiu :)





Siūlai: Álafoss Lopi
Sunaudota: 621 g.



7 komentarai:

  1. šitoks tikrai labai gražus gavosi...realybėj mačiau ir tik nespėjau komplimentų pasakyti. O čia turbūt ir kaip apie maistą, taip apie rankų darbo kitus darbelius galima pasakyti - kai su meile darai, iškart šilčiau žmogui pasidaro :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. gal tu ir teisi :)) tikrai daug meilės sudėta :)

      Panaikinti
  2. oo, modistas labai stilingai atrodo! labai

    bet kaip smagu megzti, kai žmogus nori ir žino, ko nori, nors gal ir ne iškart :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. būtinai jam perduosiu :))
      kartais gerai, kai žmogus žino ko nori. bet ir labai sunku tuo pačiu :)

      Panaikinti
  3. klausyk...suprantu, labai jau į dūšią lendu, bet nesusilaikysiu - TAI GAL TU ISLANDIJOJ VILNŲ FABRIKĄ ĮSIGIJAI?:))))
    net Sonata tiek islandiškų vilnų neturi :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip taip, įsigijau :)))) nuosavą mažą fabrikėlį :) ech... kaip norėčiau....
      nu žinok iš tiesų nėr tų islandiškų pas mane tiek daug. tiesiog jie gan skalsūs. tai aš juos vis naudoju naudoju ir nesusinaudoja jie man. vienspalvių tai aš beveik net neturiu, visi po vieną - du matkius. prisikaupė kažkaip. vieni padovanojo, kiti parvežė iš kelionės. dabar draugai žino ką vežt lauktuvių :)))

      Panaikinti